Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετική πορεία ο μαύρος χρυσός παρά τις ανησυχίες για την προσφορά - Κέρδη 0,73% για Brent

Σε θετική πορεία ο μαύρος χρυσός παρά τις ανησυχίες για την προσφορά - Κέρδη 0,73% για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη 0,99%
Θετικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (16/4) το πετρέλαιο, παρά τις αρχικές πιέσεις από τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ανταγωνιστούν με τις ΗΠΑ για το μερίδιό τους στην ενεργειακή αγορά.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά 0,73% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,99% στα 64,03 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov, η Ρωσία και ΟΠΕΚ θα μπορούσαν να αποφασίσουν την αύξηση της παραγωγής τους κατά τη συνάντηση του ερχόμενου Ιουνίου, προκειμένου να ανακτήσουν το χαμένο μερίοδό τους στην αγορά, μία εξέλιξη ωστόσο που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου στα 40 δολ. ανά βαρέλι.
«Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ρωσία δε θα συμφωνήσει στην επέκταση των περικοπών, και ότι μπορεί να τη δούμε να εγκαταλείπει τη συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Edward Moya.
Παράλληλα, η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ασκεί επίσης πιέσεις προς τις τιμές του πετρελαίου, με τον αναλυτή της Phillip Futures, Benjamin Lu, να δηλώνει ότι «η αύξηση της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού έχει θέσει αντιστάσεις στις τιμές του πετρελαίου».
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή των ΗΠΑ στα επτά μεγάλα πεδία εξορύξεων αναμένεται να αυξηθεί κατά 80 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο του 2019, στα 8,46 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης