Οριακές μεταβολές στη Wall παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα - Κέρδη +0,26% για Dow Jones

Οριακές μεταβολές στη Wall παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα - Κέρδη +0,26% για Dow Jones
Οι προσδοκίες ότι οι διαπραγματεύσεις Κίνας - ΗΠΑ θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία έχουν ενισχύσει την επενδυτική εμπιστοσύνη
(upd) Οριακές μεταβολές εμφάνισε σήμερα (16/4/2019) η Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και εν μέσω της αισιοδοξίας γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που ξεκινά στην Ουάσιγκτον.
Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,26% στις 26.452 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε μόλις 0,06% στις 2.907 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,3% υψηλότερα, στις 8.000 μονάδες.

Η μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύθηκε κατά 1,09%, καθώς, παρά τη μείωση κερδών, η αμερικανική εταιρεία κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, αυξάνοντας, παράλληλα, τις προβλέψεις της για τις προσαρμοσμένες πωλήσεις του έτους.
Η J&J ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 14,2%.
Παράλληλα, η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε κατά 0,13%, καθώς, παρά την αύξηση 6% που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα στα τριμηνιαία της κέρδη, τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Εξάλλου, τα έσοδα της BofA από συναλλαγές υποχώρησαν κατά 17% στα 3,5 δισ. δολ., τα έσοδα από συναλλαγές προϊόντων σταθερού εισοδήματος (FICC) σημείωσαν πτώση 8% στα 2,4 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από μετοχές μειώθηκαν κατά 22% στα 1,2 δισ. δολ. 
Από την άλλη, η μετοχή της UnitedHealth σημείωσε απώλειες άνω του 3,99%, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ αύξησε και τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2019.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,47 δισ. δολ., αυξημένα κατά 22,2% σε ετήσια βάση.
Το επενδυτικό κλίμα τις τελευταίες ημέρες έχουν τονώσει ορισμένα ισχυρά δεδομένα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την οικονομία της Κίνας, που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι προσδοκίες ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία έχουν ενισχύσει επίσης την επενδυτική εμπιστοσύνη.
O οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε σήμερα πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι έχει σημειωθεί «πολύ καλή πρόοδος» σε πολλαπλά μέτωπα.
Εν τω μεταξύ, το «πράσινο φως» για εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έδωσε χθες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκουν επίσης στήριξη στα σχόλια αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική επί του παρόντος, τονίζοντας πως πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο άνω του 15% φέτος, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η Fed έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μάλλον δεν θα προβεί σε καμία αύξηση των επιτοκίων το 2019, μετά από τις τέσσερις αυξήσεις του περασμένου έτους.

Άνοδος στις ευρωαγορές 

Με άνοδο έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και στον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που ξεκινά στην Ουάσιγκτον.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,29% κι έκλεισε στις 389,21 μονάδες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σημειώνουν άνοδο 0,9%, λόγω της «ευαισθησίας» τους σε θέματα εμπορίου.
Σημαντική άνοδο 0,8% κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, εν μέσω αισιοδοξίας για την παγκόσμια οικονομία.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,67% κι έκλεισε στις 12.101,32 μονάδες, με την Daimler να σημειώνει άνοδο 0,8%, τη Volkswagen να ενισχύεται κατά 1,1% και την BMW να καταγράφει κέρδη 1%.


Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 1,7%, ενώ της Commerzbank κατέγραψε ισχυρή άνοδο 3%.
Ώθηση στη γερμανική αγορά προσέφεραν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το οικονομικό κλίμα στη χώρα, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW να ανέρχεται τον Απρίλιο στο υψηλό άνω του ενός έτους των 3,1 μονάδων, από -3,6 τον προηγούμενο μήνα.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,44% στις 7.469,92 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 5.528,67 μονάδες.
Μικρότερη ήταν η άνοδος στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να κλείνει στο +0,12% και τις 21.918,93 μονάδες, στον απόηχο προειδοποιήσεων από την Τράπεζα της Ιταλίας (Banca d’ Italia - BoI).
Ο Γενικός Διευθυντής της BoI, Eugenio Gaiotti, προειδοποίησε ότι χωρίς αύξηση του ΦΠΑ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,4% το 2020, παραβιάζοντας, δηλαδή τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με άνοδο 3,2% έκλεισε η μετοχή της Unicredit, καθώς κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 1,3 δισ. δολ. με τις αμερικανικές αρχές, σχετικά με τις κατηγορίες για παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν.
Η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Zalando κατέγραψε άλμα άνω του 10% αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει να καταγράψει λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο.
Η μετοχή της Lufthansa, της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας, κατέγραψε άνοδο 0,9%, παρά τις ζημίες που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο.
Οι μετοχές των Ryanair Holdings και Air France KLM κατέγραψαν κέρδη 1,7% και 1% αντίστοιχα.

Κέρδη στην Ασία

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ασία, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα προχωρήσουν σύντομα σε μία εμπορική συμφωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 22.221,66 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Sony σημείωσαν άνοδο 3,1% και 2,6% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +0,26% και τις 2.248,63 μονάδες, με τη μετοχή της Asiana Airlines να καταγράφει σημαντική άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα στο +16,1%.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 1,07% στις 30.129,87 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» 2,39% στις 3.253,60 μονάδες, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +2,33% και τις 10.287,64 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 0,48% στις 10.927,85 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,42% και τις 6.277,40 μονάδες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS