Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Βρετανία δε μπορεί να σέρνει το Brexit για μία δεκαετία - Πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Βρετανία δε μπορεί να σέρνει το Brexit για μία δεκαετία - Πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η παράταση για το Brexit δεν πρέπει να ξεπεράσει τον Οκτώβριο του 2019
Σαφές μήνυμα προς το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε σήμερα (16/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, καλώντας τη χώρα να αποφασίσει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο τι θέλει να κάνει αναφορικά με το Brexit.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους Financial Times, ο κ. Maas επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να χορηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρηση για το Brexit περάν του Οκτωβρίου», διευκρινζίοντας ότι «μία ακόμα καθυστέρηση θα αποτελούσε σημάδι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει εν τέλει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν μέχρι τον Οκτώβριο», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Βρετανία δε μπορεί να σέρνει το Brexit για μία δεκαετία».
Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019, οι Βρυξέλλες χορήγησαν στο Λονδίνο δύο παρατάσεις, προκειμένου το βρετανικό κοινοβούλιο να καταλήξει σε μία συμφωνία εξόδου.
Πλέον, η Βρετανία έχει διορία μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου να καταλήξει σε μία συμφωνία για το Brexit και να μην εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης