Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά άνω του ενός έτους ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Απρίλιο 2019, στις 3,1 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλά άνω του ενός έτους ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Απρίλιο 2019, στις 3,1 μονάδες
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία θα περιοριστεί στις 0,5 μονάδες
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/4) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), σκαρφαλώνοντας σε υηψλά άνω του ενός έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στις 3,1 μονάδες, έναντι -3,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπνα ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 0,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης πλέον βρίσκεται κατά 28 μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου, παραμένοντας ωστόσο κάτων από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 22,2 μονάδων.
Ο δείκτης που σχετίζεται με ιτς τρέχουσες οικονομικές συνθήκες διαμορφώθηκε στις 5,5 μονάδες, έναντι 11,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 8,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, Achim Wambach, «η οριακή βελτίωση που καταγράφηκε στον δείκτη οικονομικού κλίματος βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ελπίδα ότι το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον θα αναπτυχθεί λιγότερο φτωχά σε σύγκριση με τις προηγούμενες κετιμήσεις», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «η αναβολή του Brexit ενδεχομένως να είχε επίσης συνεισφορά στην άνοδο των οικονομικών προοπτικών».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «αντίθετα, τα τλευταία στοιχεία που αφορούν τις εισερχόμενες παραγγελίες και τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία δείχνουν μία μάλλον ασθενή οικονομική ανάπτυξη».
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος που σχετίζεται με το σύνολο της Ευρωζώνης, σημειώθηκε επίσης σημαντική άνοδος στις 4,5 μονάδες, έναντι -2,5% τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες για την Ευρωζώνηη σημείωσε πτώση στις 13,2 μονάδες, έναντι 19,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης