Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Το βρετανικό κοινοβούλιο δε δείχνει σοβαρότητα απέναντι στο Brexit - Η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί

Verhofstadt: Το βρετανικό κοινοβούλιο δε δείχνει σοβαρότητα απέναντι στο Brexit - Η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί
Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit τόνισε ότι μετά την παράταση του Brexit το βρετανικό κοινοβούλιο «αποφάσισε να πάει διακοπές»
Στο γεγονός ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο νέα παράταση για το Brexit έχει πλέον απομακρύνει την πίεση από τους Βρετανούς βουλευτές, αναφέρθηκε σήμερα (16/4) ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της διαδικασίας.
Ειδικότερα, ο κ. Verhofstadt δήλωσε ότι «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μία ακόμη καθυστέρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit έχει απομακρύνει την πίεση προς του Βρετανούς βουλευτές ώστε να εγκρίνουν μία συμφωνία απόσυρσης».
Ο ίδιος τόνισε ότι «οι πιθανότητες για μία διακομματική συναίνεση στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί, καθώς τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί θα εξαντλήσουν τον χρόνο αντί να εργαστούν για μία συμφωνία».
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε πως το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο αποφάσισε να «πάει διακοπές» μόλις η ΕΕ χορήγησε στο Λονδίνο μεγαλύτερη παράταση, δείχνει ότι οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου δε δείχνουν σοβαρότητα απέναντι στο Brexit και τη συμφωνία απόσυρσης από την ΕΕ.
Παράλληλα, ο κ. Verhofstadt ανέφερε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει επέκταση προς το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit θα μπορούσε να «δηλητηριάσει» τις ευρωεκλογές, στις οποίες είναι πλέον πιθανό να συμμετάσχει και το Λονδίνο.
«Φοβάμαι ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί, φοβάμαι ότι θα παραταθεί η αναποφασιστικότητα», επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «περισσότερο απ' όλα φοβάμαι ότ το χάος του Brexit θα εισχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης