Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Καθημερινό φαινόμενο οι βανδαλισμοί των εκκλησιών στην Ευρώπη

Gatestone Institute: Καθημερινό φαινόμενο οι βανδαλισμοί των εκκλησιών στην Ευρώπη
Τη στιγμή που η Παναγία των Παρισίων φλέγεται, ενδιαφέρον παρουσιάζει άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute για τους βανδαλισμούς των ευρωπαϊκών εκκλησιών
Αμέτρητες εκκλησίες σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη είναι βανδαλισμένες και καμένες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στιγμή που η Παναγία των Παρισίων υπέστη τεράστια καταστροφή.
Όπως αναφέρει το Gatestone Institute, στη Γαλλία, δύο εκκλησίες βεβηλώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με την PI-News, μια γερμανική ιστοσελίδα, 1.063 επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες ή σύμβολα (σταυροί, εικόνες, αγάλματα) καταχωρήθηκαν στη Γαλλία το 2018.
Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν αύξηση κατά 17% σε σχέση με τα περιστατικά που καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος (2017), πράγμα που σημαίνει ότι οι επιθέσεις αυτές πάνε μόνο από κακό σε χειρότερο.
Ανάλογες είναι αναφορές για τη Γερμανία, όπου σε τέσσερις ξεχωριστές εκκλησίες σημειώθηκαν βανδαλισμοί ή κάηκαν μόνο τον Μάρτιο.
Όσον αφορά αυτή τη χώρα, το PI-News εξηγεί ότι υπάρχει ένας πόλεμος κατά οτιδήποτε που συμβολίζει τον Χριστιανισμό (εκκλησίες, αγάλματα, ακόμα και νεκροταφεία).

Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;

Στο ερώτημα ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στις εκκλησίες της Ευρώπης, στο άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute αναδημοσιεύει απόσπασμα από το γερμανικό δημοσίευμα, όπου αναφέρεται «οι σταυροί είναι σπασμένοι, οι βωμοί σπάνε, τα βιβλία της Βίβλου καίγονται, οι κολυμπήθρες ανατρέπονται και οι πόρτες της εκκλησίας κηλιδώνονται με ισλαμικές εκφράσεις όπως "Allahu Akbar"».
Ένα άλλο γερμανικό δημοσίευμα από τις 11 Νοεμβρίου 2017 επισημαίνει ότι μόνο στις Άλπεις και τη Βαυαρία, περίπου 200 εκκλησίες δέχτηκαν επίθεση και πολλοί σταυροί έσπασαν.
«Μερικές φορές, δυστυχώς, στις ευρωπαϊκές περιφέρειες με μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, φαίνεται να υπάρχει ταυτόχρονη αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα.
Πριν από τα Χριστούγεννα του 2016, στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, όπου κατοικούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι, περίπου 50 χριστιανικά αγάλματα (συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ιησού) ήταν αποκεφαλισμένα και οι σταυροί σπασμένοι» σχολιάζει το Gatestone Institute.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Γαλλία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης