Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στην Ουκρανία (21/4): Σαφές προβάδισμα του Zelensky έναντι του Poroshenko στις δημοσκοπήσεις

Εκλογές στην Ουκρανία (21/4): Σαφές προβάδισμα του Zelensky έναντι του Poroshenko στις δημοσκοπήσεις
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου
Πέντε ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας κωμικός ηθοποιός Volodymyr Zelensky συγκεντρώνει ποσοστό 48,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα (16/4/2019) στην δημοσιότητα.
Ο νυν πρόεδρος και αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο Πέτρο Petro Poroshenko συγκεντρώνει ποσοστό 17%.
Το 1,6% δήλωσε ότι θα πήγαινε να ψηφίσει, αλλά θα κατέστρεφε το ψηφοδέλτιο, 17,9% δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσουν, το 8,8% δεν απάντησε στα ερωτήματα , ενώ το 6,3% δήλωσε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.
Παράλληλα μεταξύ εκείνων, που θα πάνε να ψηφίσουν κι έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσουν, το 72,2% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Zelensky και το 25,4% υπέρ του Poroshenko, ενώ 2,4% θ0α πάνε να ψηφίσουν αλλά θα κατέστρεφαν το ψηφοδέλτιο.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 9-14 Απριλίου σε δείγμα 2.004 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 129 σημεία στην επικράτεια της Ουκρανίας.
Στο ερώτημα, ποιος κατά την άποψη σας θα είναι ο νικητής των εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα είναι ο Zelensky (57,2%) ενώ το 14,1% ότι θα είναι ο Poroshenko.
Επιπλέον σε ποσοστό 28,7% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ή αρνήθηκαν να απαντήσουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης