Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

FrieslandCampina Hellas: Επένδυση 5 εκατ. το 2019 στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας

tags :
FrieslandCampina Hellas: Επένδυση 5 εκατ. το 2019 στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας
Η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019
Η FrieslandCampina Hellas, ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους €5 εκατομμυρίων για το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.
Η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ένα έτος-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.
Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.
Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά -  ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των €5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα.
Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας.
Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Το πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ

Το εργοστάσιο της Πάτρας δημιουργήθηκε το 2004 και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.
Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων.
Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.
Στο εργοστάσιο αξιοποιούμε την παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ.  
Επενδύουμε στη συνεχή κατάρτιση και υποστήριξη των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής, στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 m² και περιλαμβάνουν εκτός από το κεντρικό κτίριο παραγωγής, κτίριο αποθήκης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, κτίριο αποθήκης έτοιμων προϊόντων υπό ψύξη, κτίριο βοηθητικών δικτύων και Τεχνικών Υπηρεσιών, σύγχρονη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και βοηθητικά κτίρια (όπως αποθήκες εξοπλισμού, τεχνικοί οικίσκοι, κτίριο εισόδου, δεξαμενές εξωτερικής αποθήκευσης).

Πιστοποίηση εργοστασίου

Το Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής υγρών βρεφικών και παιδικών γαλάτων της FrieslandCampina παγκοσμίως.
Ακολουθεί τα εσωτερικά πρότυπα λειτουργίας της μητρικής εταιρείας FoQus, που προσφέρουν την εγγύηση ότι τα προϊόντα και οι διαδικασίες παραγωγής συμμορφώνονται με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας.
Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000, το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας OHSAS (ISO 18001) και το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001.
Το εργοστάσιο βραβεύτηκε το 2017 με το “GOLDEN QUALITY AWARD” για την επίτευξη 1500 ημερών χωρίς ποιοτικά προβλήματα. Επίσης, η εταιρεία με το πρόγραμμα FoQus SHE που εφαρμόζει για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συμπληρώνει 2000 ημέρες χωρίς κανένα εργατικό ατύχημα.

Βιωσιμότητα

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα:

- Μείωση κατανάλωσης Ενέργειας κατά 29%
- Μείωση κατανάλωσης Νερού κατά 48%
- Μείωση όγκου απορριμμάτων κατά 15%
- Αύξηση του δείκτη ανακύκλωσης στο 92%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης