Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 6,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Κίνα: Κατά 6,4% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 6,3% σε ετήσια βάση
Σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφάνισε η οικονομία της Κίνας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή επιβράδυνση στο 6,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τόσο οι καταναλωτικές δαπάνες, όσο και η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις κατέγραψαν επιτάχυνση, τονίζοντας ότι η οικονομία εμφανίζει «αυξανόμενους θετικούς παράγοτες».
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο του 2019, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 5,9%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο της τάξεως του 7,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018, ενώ η παραγωγή στον τομέα εξορύξεων σημείωσε άνοδο κατά 2,2%.
Όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος κατά 8,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης λιανικών πωλήσεις θα ενισχυθεί κατά 8,4%.
Οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών στις αστικές περιοχές ενισχύθηκαν κατά 8,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις για τις περιοχές της επαρχίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 9,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης