Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις διόρθωσης οι επενδυτές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις διόρθωσης οι επενδυτές
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες λίγο μετά το άνοιγμα και τις τράπεζες να χάνουν έδαφος. Η διόρθωση είναι λογική και θεμιτή. Μένει να δούμε αν οι αγοραστές θα έχουν και σήμερα τις ίδιες δυνάμεις που είχαν χθες και θα βρουν άλλους πρωταγωνιστές.

Αυτή η εβδομάδα έχει αργίες όπως και η επόμενη. Πάσχα Καθολικών και το δικό μας την άλλη βδομάδα. Άρα δεν αποκλείουν οι αναλυτές να περιοριστούν κάπως οι συναλλαγές.

ΤΙΤΑΝ: Αναμενόμενη η νέα προσπάθεια να μεταφερθεί η έδρα. Το είχε πει η διοίκηση στο τελευταίο conference call. Νέα πρόταση λοιπόν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι ζημιές ανήλθαν στα 124,5 εκατ. ευρώ από 41 εκατ. ευρώ το 2017. Η διοίκηση είχε επικοινωνήσει εγκαίρως τις ζημιές από το εννεάμηνο και από τότε φαίνεται πως η βελτίωση είναι μικρή αλλά δείχνει πως κάτι βελτιώνεται.

Ο τζίρος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 1,85 δισ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις περιορίστηκαν λίγο στα 2,57 δισ. ευρώ και η καθαρή θέση υποχώρησε στα 463 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν στα 479,4 εκατ. ευρώ. Χαμηλές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

Η πορεία του 2019 ενδιαφέρει τους επενδυτές καθώς τις ζημιές τις ήξεραν. Είναι πάντως λίγο μεγαλύτερες από τις εκτιμήσεις.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Brexit και πρώτες ύλες επηρέασαν τα αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 7,7 εκατ. ευρώ από 10,5 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 98 εκατ. ευρώ. Άρα p/e 12,7 φορές.

Δεν είναι υψηλό αλλά μας ανησυχεί λίγο το τι θα γίνει με Brexit. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανήλθαν στα 178,6 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση είναι στα 138,9 εκατ. ευρώ άρα p/bv 0,7 φορές.

Οι ταμειακές ροές ήταν στα 14,1 εκατ. ευρώ αλλά οι επενδυτικές εκροές ήταν υψηλές (31,5 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα την αύξηση του δανεισμού και τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων στα 22,8 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ: Με λίγα κομμάτια στα 1,19 ευρώ και στο +5%. Τα αποτελέσματα της Νίκας δεν ήταν καλά και περιμένουμε τα δικά της. Σημειώνουμε πως κάνει το διπλάσιο και κάτι τζίρο της Νίκας.

Διαβάσαμε πως ο υπουργός Γεωργίας της Κίνας είπε πως περιμένει αύξηση των τιμών στο χοιρινό κατά 70% στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η πρώτη ύλη δηλαδή ενδέχεται να επηρεαστεί;

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ειπώθηκαν πολλά στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και έκανε αίσθηση η παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε πρώτος στην ενημέρωση. Όπως φαίνεται η εισηγμένη θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.

Ξεκινάει από μη βασικές δραστηριότητες, τις οποίες ξεκαθάρισε πως είναι συμμετοχές που δεν ενοποιεί. Γίνεται μεγάλη αναδιοργάνωση προκειμένου να μειωθούν τα κόστη. Στηρίζει πολλά πλέον στις ΗΠΑ, μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία και το μικρότερο συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ.

Επιπλέον συζητάει με δανειστές και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα αναλυτή τι ζητάνε τώρα οι δανειστές.

Η καθαρή θέση του ομίλου πάντως έχει υποχωρήσει σημαντικά. Κάπως θα πρέπει να βελτιωθεί η διάρθρωση του ισολογισμού. Μιας και η διοίκηση εξετάζει τα πάντα στα κόστη ίσως θα πρέπει να δει αν θα υπάρξουν συνέργειες από μία μεγάλη συγχώνευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης