Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Θα επιταχύνουμε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μία συμφωνία

Ιαπωνία: Θα επιταχύνουμε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μία συμφωνία
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ιαπωνίας δήλωσε ότι το ζήτημα του ψηφιακού εμπορίου θα συζητηθεί «την κατάλληλη στιγμή»
Στο γεγονός ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν με επιταχυνόμενους ρυθμούς προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα μία συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (17/4) ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Τόκιο, Toshimitsu Motegi, στον απόηχο της έναρξης του πρώτου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο κ. Motegi, ο οποίος είναι και ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων επικεντρώθηγκε γύρω από τη γεωργία και την αυτοκινητοβιομηχανία, προσθέτοντας ότι το ζήτημα του ψηφιακού εμπορίου θα συζητηθεί κατά το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «άλλα θέματα, τα οποία απαιτούν περισσότερο χρόνο, έχουν τοποθετηθεί στην άκρη και είναι πιθανό να παραμείνουν εκεί», ενώ διευκρίνησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια σημφωνία σε μεμονωμένα ζητήματα.
«Από την επόμενη συνάντηση και έπειτα, θα επιταχύνουμε τις συζητήσεις προς μία πρώιμη συμφωνία και θα συζητήσουμε το ψηφιακό εμπόριο σε μία κατάλληλη στιγμή», επεσήμανε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ιαπωνίας.
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι θα επιστρέψει στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να συναντηθεί ξανά με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer, ενώ διευκρίνησε ότι θα ήταν σκόπιμο οι συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι συχνές, εφόσον οι χώρες επιθυμούν όντως να προχωρήσουν γρήγορα σε μία συμφωνία.
«Η πιθανότητα να υπάρξουν και άλλοι τομείς οι οποίοι θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση είναι πολύ μικρή», τόνισε ο κ. Motegi, προσθέτοντας ότι «η αμερικανική πλευρά δήλωσε ότι δεν αναμένει να συμπεριλάβει στις διαπραγματεύσεις τομείς οι οποίοι θα διαρκέσουν πολύ».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι «θέματα τα οποία θα απαιτούσαν συστημικές μεταρρυθμίσεις στην Ιαπωνία θα χρειάζονταν πολύ καιρό», ενώ επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων από την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια που οι εμπορικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης