Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Εποικοδομητικές οι συζητήσεις στις ΗΠΑ - Έχουν έρθει πιο κοντά μας σε διάφορα ζητήματα

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Εποικοδομητικές οι συζητήσεις στις ΗΠΑ - Έχουν έρθει πιο κοντά μας σε διάφορα ζητήματα
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογο του
Για «πολύ εποικοδομητικές» συζητήσεις έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογο του, Patrick Shanahan.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Akar υποστήριξε ότι οι απόψεις των δύο πλευρών έχουν αρχίσει να συγκλίνουν σε κάποια ζητήματα.
«Οι συζητήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές και πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα θετικής σύγκλισης», δήλωσε ο Akar μετά τη συνάντησή του με τον Shanahan.
«Παρατηρήσαμε με ικανοποίηση ότι κατανόησαν πολύ καλύτερα πολλά ζητήματα και ότι έχουν έλθει πιο κοντά στις απόψεις μας σε αυτά», πρόσθεσε, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια ζητήματα αναφέρεται.
Το Πεντάγωνο από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν «ως στρατηγικοί εταίροι».
«Στη διάρκεια των συνομιλιών τους επικεντρώθηκαν στα συμφέροντά τους και όχι στις θέσεις τους και στη σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», προσέθετε η ανακοίνωση του Πενταγώνου, το οποίο απέφυγε να κάνει αναφορά στα θέματα που προκαλούν ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.
Σημειώνεται πως οι συζητήσεις Akar και Shanahan επικεντρώθηκαν στα ζητήματα που προκαλουν τριβή μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και κυρίως στην αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης