Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός: Το προσκλητήριο στην Κεντροαριστερά είναι προσκλητήριο στην κοινωνία

tags :
Σαντορινιός: Το προσκλητήριο στην Κεντροαριστερά είναι προσκλητήριο στην κοινωνία
Είναι πάρα πολύ ουσιαστικό οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να νικήσουν είπε ο κ.Σαντορινιός
Την θέση ότι το προσκλητήριο στην Κεντροαριστερά είναι προσκλητήριο στην κοινωνία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ ουσιαστικό οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να νικήσουν στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.
«Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία για όλη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα παίζει πλέον έναν ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.
Έχει ανακτήσει τον ρόλο της στην Ευρώπη και οφείλουμε ως χώρα να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να πάει πίσω σε πολιτικές λιτότητας, στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και προφανώς σε αυτό τον παράδοξο εναγκαλισμό ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, που κινδυνεύει να διαλύσει ό,τι έχει χτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σαντορινιός.
Αναφερόμενος στο προσκλητήριο προς την Κεντροαριστερά, ο κ.Σαντορινιός τόνισε πως «δεν είναι προσκλητήριο σε κόμματα ή πρόσωπα, είναι προσκλητήριο στην κοινωνία, στους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πάμε σε μια δυνατή Κεντροαριστερά, που θα δώσει μια άλλη προοδευτική λύση, μια άλλη προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα».
«Επομένως νομίζω ότι στην κοινωνία αποδίδει αυτό το προσκλητήριο.
Είναι ένα μετωπικό σχήμα το οποίο δημιουργείται και το οποίο έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της χώρας και της κοινωνίας και γίνεται για να μπορέσει να έχει παρέμβαση προοδευτική, αριστερή, σοσιαλιστική στη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη μέρα.
Η προοδευτική συμμαχία είναι μία προσπάθεια της Αριστεράς, μία προσπάθεια της Κεντροαριστεράς να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις σε ένα μακρόπνοο σχέδιο» είπε ο κ.Σαντορινιός.
Ερωτηθείς για την υπόθεση της Novartis και για την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας, ο κ.Σαντορινιός αφού σημείωσε ότι «στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας φαίνεται ότι στήθηκε ένα περίεργο πάρτι επί πολλά χρόνια και κάποιοι κέρδιζαν απ' αυτό», υπογράμμισε ότι «οι εισαγγελείς βρίσκονται στα βήματα αυτών και πολύ σύντομα όλοι αυτοί που έβλαψαν και την υγεία και τη χώρα μας θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους φυσικούς τους δικαστές».
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της.
Έχει παραπέμψει κάποιους, κάποιες υποθέσεις τις έχει θέσει στο αρχείο και προφανώς δεν μπορεί να είναι σκευωρία η παραπομπή και να μην είναι σκευωρία η θέση στο αρχείο κάποιων υποθέσεων.
Είναι συνολικά μια προσπάθεια η Δικαιοσύνη να ξεδιαλύνει την κατάσταση» υποστήριξε ο κ.Σαντορινιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης