Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Όχι στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο - Εθνικός στόχος η κάλυψη επενδυτικού κενού 100 δισ.

Φέσσας (ΣΕΒ): Όχι στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο - Εθνικός στόχος η κάλυψη επενδυτικού κενού 100 δισ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την ανησυχία του για τις προεκλογικές παροχές, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης
Για τον κίνδυνο παροδικής ύφεσης λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με θέμα την επενδυτική ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις προεκλογικές παροχές, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης.
«Η ελληνική οικονομία ακολουθεί θετική πορεία, αλλά θα πρέπει να αποκλειστούν οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι.
 Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,9% είναι κατώτερη των αναγκών.
Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη ΑΕΠ στο 3% - 4%», τόνισε ο Θ. Φέσσας.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι χρειάζονται άλματα, για την άρση πολλών ακόμα εμποδίων σε εθνικό-περιφερειακό επίπεδο και εστίαση σε βιομηχανικές περιοχές που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την κρίση.
Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, νέος εθνικός στόχος είναι η ταχεία κάλυψη του επενδυτικού κενού 100 δισ. ευρώ με εργαλείο τη σύγκλιση με την επενδυτική ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
Ένα ρεαλιστικό σενάριο αποκατάστασης του επενδυτικού κενού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 έτη, με ετήσια επέκταση των επενδύσεων στο 15%, εξήγησε ο κ. Φέσσας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης