Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Win Brokers - Private Insurance: Η νέα γενιά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

tags :
Win Brokers - Private Insurance: Η νέα γενιά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Μ. Δημοσθένης: Σκοπός μας είναι η προστασία των συμπολιτών μας μέσω της συμβουλευτικής
Σήμα για αλλαγή φιλοσοφίας που είναι βασισμένη πάνω στην μελέτη των αναγκών των ανθρώπων ή των νομικών προσώπων, δίνει μέσω του Bankingnews o εκπρόσωπος της Win Brokers- Private Insurance, Μιχαήλ Δημοσθένης.
Σε συνέντευξη που μας ο κ. Μ. Δημοσθένης επισημαίνει ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σήμερα είναι πιο καλά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι πάνω στα ασφαλιστικά προγράμματα.
Θεωρεί ότι η ασφαλιστική αγορά θα μεγαλώσει λόγω των αναγκών που επιβάλλονται από τα πράγματα, αλλά και της ανάγκης για καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της χώρας μας μπορούν επάξια να ανταγωνιστούν τους Ευρωπαίους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Μ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Πιστεύω  και είμαι σίγουρος πως ναι.
Διότι στην σημερινή  εποχή το χάσμα ανάμεσα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά διαμεσολάβησης έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με παλαιότερα.
Οι σημερινοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι πιο καλά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι πάνω στα ασφαλιστικά προγράμματα. Βρίσκονται σε συνεχή εκπαίδευση μέσα από τις ετήσιες επαναπιστοποιήσεις.
Παράλληλα είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία με αποτέλεσμα  να είναι σε really time επαφή μαζί τους. Ακόμα τηρούν πιο αυστηρά την νομοθεσία και τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς GDPR -IDD, κρατώντας και έντυπα αναγκών των πελατών με αποτέλεσμα να προστατεύσουν τους πελάτες τους και να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρατηρείτε κάποια σημάδια ανάπτυξης στον κλάδο σας;

Μ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Ήδη το 2018 έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά από αρκετά χρόνια.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελληνική αγορά παρουσίασε αύξηση 1.8% κλείνοντας βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στα 3.9 δις. Ευρω. Μπορεί να απέχουμε ακόμα αρκετά από τα ποσοστά της Ευρώπης αφού βρίσκονται στο 2% του ΑΕΠ αλλά γίνονται σημαντικά βήματα που θα αποδώσουν καρπούς τα επόμενα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε πως έχουν αλλάξει οι ανάγκες των καταναλωτών σε σχέση με παλαιότερα;

Μ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Οι ανάγκες των καταναλωτών έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουνε φέρει πολλές φυσικές καταστροφές με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται στην προστασία της περιουσίας τους. Βλέπουμε τα δημόσια νοσοκομεία να παραμένουν σε κακή κατάσταση και μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε νοσοκομειακά προγράμματα. Ακόμα παρατηρούμε ραγδαία αύξηση στα αποταμιευτικά προγράμματα λόγω τις οικονομικής ανασφάλειας  που βιώνουμε στην σημερινή εποχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι εταιρίες σας, διαμεσολάβησης (Win Brokers και Private Insurance), σε ποια κομμάτια πιστεύετε ότι ξεχωρίζουν και γιατί;

Μ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Γιατί τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας βλέπουμε το επάγγελμα μας σαν λειτούργημα. Σκοπός μας είναι η προστασία των συμπολιτών μας μέσω της συμβουλευτικής, απαλλαγμένη από κάθε ιδιοτελή σκέψη.
Στοχεύουμε στην αναβάθμιση των ανθρώπινων σχέσεων με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας και σε αυτό οδηγός μας είναι η αγάπη μας για τον ασφαλιστικό κλάδο.
Η φιλοσοφία μας είναι βασισμένη πάνω στην έννοια της μελέτης αναγκών των ανθρώπων ή των νομικών προσώπων και αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή επαφή και εκπαίδευση πάνω στα ασφαλιστικά προϊόντα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης