Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο

Μπακογιάννη: Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο
Η κ. Μπακογιάννη αποκάλυψε πως το 2015 ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ότι «στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε»
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι το 2015, η ΝΔ υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ήταν έτοιμη για τον μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον... Πάνο Καμμένο.
«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, για το οποίο εμείς ήμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι ξεκίνησε μετά την Βαρουφακειάδα.
Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στο Actiom 24.
Όπως τόνισε, η απάντηση του πρωθυπουργού στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνεργασία ήταν «πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ.
Και τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού.
Στην πολιτική όταν αυτά τα πράγματα τα λες, τα αποδεικνύεις κιόλας».
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι αν δεν είχε πάει σε εκλογές «θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό.
Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης