Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περί αποτελεσμάτων και πορείας συγκεκριμένων μετοχών ο λόγος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περί αποτελεσμάτων και πορείας συγκεκριμένων μετοχών ο λόγος
ΑΓΟΡΑ: Μικρή η υποχώρηση της αγοράς αφού βρίσκουν άλλες μετοχές για να στηρίξουν τους δείκτες οι αγοραστές. Οι τράπεζες διόρθωσαν αλλά χωρίς έκτροπα. Αυτό σημαίνει πως οι αγοραστές έχουν ακόμα το πάνω χέρι.

Καθώς πλησιάζουμε προς την αργία της Παρασκευής και την επόμενη εβδομάδα το ΧΑ θα είναι κλειστό Δευτέρα και Παρασκευή, το ενδιαφέρον μειώνεται και αυτό άρχισε να φαίνεται στην αγορά.

Μπορεί ο τζίρος να ήταν κοντά στα 60 εκατ. ευρώ αλλά κάπως η διάθεση έχει πέσει. Μας άρεσε η εικόνα του ΑΔΜΗΕ, των ΕΛΠΕ αλλά και η διόρθωση της κοινής του Τιτάνα και η άνοδος του προνομίου. Είμαστε fan του προνομίου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για να είμαστε δίκαιοι, οι ζημιές δεν χωνεύονται εύκολα. Μιλάμε για τεράστια ζημιά. Η μόχλευση είναι υψηλή και όλοι παίζουν το turnaround story δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στη νέα διοίκηση.

Γι΄αυτό και η μετοχή δεν υποχώρησε σήμερα αλλά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,23% και αποτίμηση 311 εκατ. ευρώ. Το 2019 είναι κρίσιμο, αν και θεωρούμε πως έχει κινδύνους.

JUMBO: Νέα υψηλά 52 εβδομάδων για τη μετοχή με καλό όγκο συναλλαγών και την αποτίμηση στα 2,2 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Όμορφη κίνηση και έκλεισε με άνοδο 1,69% αν και στην τιμή κλεισίματος των 1,8060 ευρώ υπήρχαν σημαντικοί πωλητές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Είπαμε πως τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και πως υπάρχει ανησυχία λόγω Brexit. Αν δούμε όμως τη συνολική εικόνα η μετοχή δεν είναι ακριβή. Βέβαια θυμίζουμε πως στο εννεάμηνο είχε καθαρά κέρδη 13,2 εκατ. ευρώ και τζίρο 249,5 εκατ. ευρώ.

Για να φτάσουμε από κέρδη 13,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο σε κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018 σημαίνει ότι η ζημιά στο τελευταίο τρίμηνο ήταν πολύ μεγάλη. Με τζίρο 73,4 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο έκανε ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως με τη σημερινή πτώση η μετοχή έχει χαμηλό p/e και χαμηλό p/bv. Θεωρούμε επίσης χαμηλή τη μόχλευση, αλλά θα θέλαμε κάποια παραπάνω ενημέρωση για το 2019, αν και με το θέμα του Brexit ανοικτό δεν νομίζουμε πως μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Πάντως η διοίκηση περιμένει το 2019 λίγο καλύτερα κέρδη από αυτά του 2018.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Η Γ.Σ. είχε εγκρίνει αύξηση κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση 12,8 εκατ. ευρώ με έκδοση 12,8 εκατ. προνομιούχων μετοχών. Έγινε μερική κάλυψη ύψους 4,7 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη έκδοση προνομιούχων μετοχών.

Αυτό το ποσό δεν γυρίζει την καθαρή θέση σε θετική. Μένει να γίνει κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και να δούμε τι θα προκύψει από όλες τις ενέργειες. Μένει να δούμε και τι θα γίνει τώρα που καλύφθηκε το 1/3 της αύξησης που είχε συμφωνηθεί.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Θα μπορούσε να πάει και χειρότερα σήμερα μετά την τηλεδιάσκεψη και τους αναλυτές να περιμένουν νέα αύξηση του καθαρού δανεισμού ως προς τα EBITDA. Αυτό σημειώνει η IBG και ετοιμάζεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της.

Η μετοχή υποχώρησε 1,78% και έκλεισε στα 0,4960 ευρώ με απώλειες 1,78% και όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 77 εκατ. ευρώ ή περίπου 13 φορές πάνω από τα ίδια κεφάλαια του ομίλου.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Θα ανακαινίσει το Nana Beach με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Ανακαινίζει 400 δωμάτια. Είναι το ένα από τα δύο ξενοδοχεία. Βάλτε τώρα μία τιμή αγοράς ανά δωμάτιο και βγάλτε μία αποτίμηση για το ένα ξενοδοχείο.

Άμα το πολλαπλασιάσετε επί δύο, έτσι μπακαλίστικα, θα δείτε ότι πιάνει ή πλησιάζει (ανάλογα με την τιμή δωματίου που θα βάλετε) την αποτίμηση στο ταμπλό. Και δεν έχει μόνο τα δύο ξενοδοχεία η εισηγμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης