Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπερσύγχρονο σύστημα λέιζερ απέκτησε το ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας

tags :
Υπερσύγχρονο σύστημα λέιζερ απέκτησε το ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας
Υπερσύγχρονο σύστημα λέιζερ απέκτησε το ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας
Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA Navy) παρουσίασε ένα σύστημα τακτικής laser με εντυπωσιακή ομοιότητα με ένα σύστημα λέιζερ που δοκιμάστηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014, σύμφωνα με το The Maritime Executive.





Εμφανίζοντας σε διαφημιστικό βίντεο που προβάλλεται από κρατικό κανάλι CCTV, το νέο λέιζερ του Πεκίνου μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την κοντινή μάχη επιφανείας-επιφανείας όσο και για την άμυνα του αέρα. Σύμφωνα με το CCTV, το λέιζερ θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα αντιτορπιλικά  τύπου P5 του Πολεμικού Ναυτικού ως εναλλακτική λύση στο βλήμα HHQ-10 εδάφους - αέρα.



Όπως σημειώνει το The Maritime Executive, το σύστημα του Πεκίνου φαίνεται να είναι περιορισμένο στο σύστημα LaNS XN-1 του Πολεμικού Ναυτικού που δοκιμάστηκε στο USS Ponce το 2014.
Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι το σύστημα λειτουργούσε ως σχεδιασμένο κατά των ασύμμετρων απειλών χαμηλού βαθμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλή ισχύς για να θαμπώνει τους εχθρούς.
 Με μεγαλύτερη ισχύ, μπορεί να κάψει αισθητήρες, κινητήρες και να προκαλέσει την έκρηξη εκρηκτικών.
Αυτό είναι μόνο το τελευταίο στην τεχνολογία λέιζερ της Κίνας.
Τον Απρίλιο, οι δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι το Πεκίνο έχει αυτό που φαίνεται να είναι μια εξελιγμένη -δορυφορική βάση λέιζερ στη Δυτική Κίνα.
Οι δορυφορικές εικόνες δημοσιεύτηκαν από τον ινδό στρατηγό Vinayak Bhat, του οποίου η τεχνογνωσία συχνά αναφέρεται ευρέως στις δυτικές εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης και παρουσιάζει μια βάση με προηγμένες δυνατότητες δορυφορικής παρακολούθησης και εγκαταστάσεις που φιλοξενούν μεγάλης κλίμακας λέιζερ που βρίσκονται περίπου 145 μίλια νότια του Urumqi, την πρωτεύουσα του Xinjiang.
Μια πλήρης έκθεση με τις δορυφορικές απεικονίσεις δημοσιεύθηκε από την Washington Free Beacon, η οποία κατέληξε ανησυχητικά: «Η Κίνα προτίθεται να ασκήσει όπλα με λέιζερ για να διαταράξει, να υποβαθμίσει ή να καταστρέψει τους δορυφόρους και τους αισθητήρες τους και πιθανόν ήδη έχει περιορισμένη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει συστήματα λέιζερ ενάντια σε δορυφορικούς αισθητήρες».
Σύμφωνα με την ανάλυση:
Η βάση του Xinjiang είναι μία από αυτές τις βάσεις λέιζερ που περιλαμβάνουν τέσσερα κύρια κτίρια με ολισθαίνουσες οροφές που εκτιμά ο Bhat περιέχουν υψηλής ισχύος χημικά λέιζερ που τροφοδοτούνται από νεοδύμιο.
Ο Bhat εκτιμά ότι το μικρότερο υπόστεγο με την ολισθαίνουσα οροφή είναι ένας ανιχνευτής λέιζερ.
Από κοινού, οι Κινέζοι μπορούν να πυροδοτήσουν ένα έως τρία από τα λέιζερ ενάντια σε ένα δορυφορικό δορυφόρο που η Κίνα προσπαθεί να διαταράξει.
Δίνοντας πίστη στο αίτημα, η έκθεση παραπέμπει στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας των Η.Π.Α. η οποία δήλωσε στη δική της εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο ότι η Κίνα πρόκειται να εγκαταστήσει ένα πυροβόλο λέιζερ με βάση το έδαφος κάποια στιγμή το 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης