Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης για κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο στη συνεργασία μας

tags :
Αποστολάκης για κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο στη συνεργασία μας
Αποστολάκης για κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Έχουμε κάνει πρόοδο στη συνεργασία μας
Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, εξέφρασε σήμερα (17/4) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας από το Μιστράλ «Ανουάρ Σαντάτ», κατά τη σημαντικότερη ημέρα της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», που αποτελεί και τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
«Έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο στη συνεργασία μας, από εκεί που είχαμε αρχίσει με πολύ απλά αντικείμενα, τώρα έχουμε φτάσει σε πολύ προχωρημένα και πολύ σύνθετα σενάρια, η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού έχει γίνει ευκολότερη, γιατί πλέον γνωρίζονται μεταξύ τους», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.
Δίνοντας το μήνυμα της άσκησης, ο υπουργός τόνισε ότι «τα κράτη που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους, συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και παράλληλα, να χτίσουν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».
Για το μήνυμα ενότητας, ειρήνης και ανάπτυξης που δίνει η «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», μίλησε και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «με αυτήν τη συνεργασία, φαίνεται ότι μας απασχολούν κοινά συμφέροντα και είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε τα δικαιώματά μας, αλλά στα πλαίσια της σύνεσης. Και πιστεύω ότι αυτή η σταθερότητα που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε με αυτές τις συνεργασίες, θα δημιουργήσει και την ανάπτυξη στην περιοχή μας».
Στην άσκηση, που διαδραματίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας, συμμετέχουν 777 στελέχη των Αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, 445 από την Ελλάδα και 50 από την Κύπρο, 45 μονάδες αέρος, καθώς και 25 πολεμικά πλοία και ομάδα υποβρυχίων καταστροφών.
Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν για πρώτη φορά ένα ναρκοθηρευτικό και τέσσερα διαφορετικά πολεμικά πλοία καθώς και ένα από τα πλέον σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια της Ελλάδας, το «Παπανικολής».
Να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι η τρίτη φορά που συμμετέχει στην μεγάλη αυτή άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης