Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans: Η Βρετανία πρέπει να ηρεμήσει και να ξανασκεφθεί το Brexit

Timmermans: Η Βρετανία πρέπει να ηρεμήσει και να ξανασκεφθεί το Brexit
Η συμβουλή του Frans Timmermans στη Βρετανία 
Η Βρετανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους επόμενους μήνες για "να ηρεμήσει και να ξανασκεφθεί" την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σήμερα (17/4) ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, Frans Timmermans.
Την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να αναβάλουν το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, αλλά η Βρετανία διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει συντομότερα, εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε η πρωθυπουργός Theresa May με τις Βρυξέλλες.
"Ελπίζω απολύτως ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παραμείνει στην ΕΕ", είπε ο Ολλανδός πολιτικός και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην "τηλεμαχία" που είχε με τον κυριότερο αντίπαλό του στις ευρωεκλογές, τον Manfred Weber του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
"Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος θα χρησιμοποιηθεί από τη Βρετανία για να ηρεμήσει και να ξανασκεφθεί κάπως τα πράγματα, ίσως οι πολιτικοί θα μπορούσαν να είναι πιο υπεύθυνοι με τις υποσχέσεις που δίνουν, και μετά να ξαναδούν το θέμα αργότερα φέτος.
Ποιος ξέρει τι μπορεί να αλλάξει στο μεταξύ;" είπε ο Frans Timmermans.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κάποιοι Βρετανοί μπορεί όντως να έχουν αλλάξει άποψη από το 2016, όταν διεξήχθη το δημοψήφισμα για την αποχώρηση.
Ωστόσο, η κα May και η κυβέρνησή της επιμένουν ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα.
Ο κ. Timmermans ελπίζει να διαδεχθεί τον Jean Claude Juncker στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Βρετανία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμη μέλος της ΕΕ όταν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου), κάτι που σημαίνει ότι θα εκλέξει ευρωβουλευτές.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που στηρίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, θα μπορούσε να βοηθήσει τους Σοσιαλιστές να κερδίσουν περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Manfred Weber από την άλλη δεν θα επωφεληθεί με τον ίδιο τρόπο από τη συμμετοχή της Βρετανίας στις εκλογές αυτές, αφού κανένα κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
"Έχω ένα πρόβλημα που (οι Βρετανοί) συμμετέχουν τώρα στις εκλογές, αποφασίζουν για το μέλλον της ένωσής μας", παραδέχτηκε.
"Δεν είναι εύκολο να το καταλάβουμε.
Σέβομαι το αποτέλεσμα και, αν αποτελούν τμήμα της ΕΕ, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν - μην με παρεξηγήσετε", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης