Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 52,1 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI

Γερμανία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 52,1 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI
Η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 μηνών
Οριακή άνοδο καταγράψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη συνολικής δραστηριότητας να απομακρύνεται από τα χαμηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, καθώς η ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Γερμανίας ήταν η υψηλότερη που έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,6 μονάδες, έναντι 55,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 44,5 μονάδες.
«Η συνολική εικόνα για τον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας έχει αλλάξει ελάχιστα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Απριλίου, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών εξακολουθεί να αντισταθμίζει την αδυναμία στον κλάδο μεταποίησης», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι οριακές ανοδικές τάσεις στους υποδείκτες παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης είδαν τον δείκτη PMI του μεταποιητικού κλάδου να καταγράφει την πρώτη άνοδο μετά από εννέα μήνες, αν και διαμορφώθηκε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2012».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης