Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Πόλεμος» Μαρινάκη - Μαξίμου για τις καταγγελίες που αφορούν Παππά και Καλογρίτσα - Απαντήσεις ζητούν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής

«Πόλεμος» Μαρινάκη - Μαξίμου για τις καταγγελίες που αφορούν Παππά και Καλογρίτσα - Απαντήσεις ζητούν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής
Ο Μαρινάκης κατήγγειλε ότι ο Παππάς του ζήτησε να βοηθήσει τον Καλογρίτσα - Με τη ΝΔ τον ταυτίζει το Μαξίμου, αλλά δεν απαντά στις καταγγελίες
(upd1) «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία ότι η κυβέρνηση του ζήτησε το 2016 να βοηθήσει υπό μορφή δανεισμού τον επίσης επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.
Οργισμένη είναι η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο κάνει λόγο για «πόλεμο» του επιχειρηματία σε βάρος της αριστεράς, ταυτίζοντάς τον με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να απαντά επί της ουσίες στις καταγγελίες του.
Την ίδια ώρα, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής ζητούν πειστικές απαντήσεις για τις καταγγελίες Μαρινάκη σχετικά με τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Real FM και ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.
Όπως υποστήριξε λοιπόν, ο Νίκος Παππάς τον προσέγγισε και του ζήτησε μια χάρη, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- αποτελούσε και αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
«Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα.
Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω.
Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να το διαψεύσει» είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, ο κ. Μαρινάκης είχε αναφερθεί και σε μία ακόμα «χάρη» που του ζήτησε ο κ. Παππάς: «να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης», όπως κι έγινε. 
Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε επίσης ότι και το διάστημα που υπήρχε η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ, το Μέγαρο Μαξίμου τού ζήτησε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και το Internet.
«Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια.
Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός»
είπε o κ. Μαρινάκης.

Αιχμές κατά του Πέτρου Κόκκαλη

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαρινάκης άφησε αιχμές και κατά του Πέτρου Κόκκαλη.
«Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει λόγος να κάνω βόλτα στα ΜΜΕ για να τον κατηγορήσω.
Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει για να έχει ένα αντικείμενο για την καθημερινότητα του.
Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη» επεσήμανε και ευχήθηκε «καλή πορεία» στον κ. Κόκκαλη.
Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό.
Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο».

Οι δικαστικές υποθέσεις

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις δικαστικές υποθέσεις και υποστήριξε ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή.
«Θα δικαιωθώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες.
Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά» υποστήριξε.

Μαξίμου: Ταυτίζει Μαρινάκη - ΝΔ, ουδέν σχόλιον για την υπόθεση Καλογρίτσα

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ταυτίζει με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να απαντά στις καταγγελίες για Παππά και Καλογρίτσα.
Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:
Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.
Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
- Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.
- Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
- Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
- Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.
Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.
Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός.
Σε μία ακόμη ανακοίνωσή του το Μέγαρου Μαξίμου, επιτίθεται, τόσο στον κ. Μαρινάκη όσο και στον κ. Μητσοτάκη.
Σε αυτήν υποστηρίζει ότι «Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του.
Δεν προξενεί καμία εντύπωση.
Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ».

ΝΔ: «Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει η ΝΔ με αφορμή τις σημερινές (18/4/2019) καταγγελίες του Ευάγγελου Μαρινάκη ότι το 2016 τον προσέγγισε ο Νίκος Παππάς, ώστε να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα τα χρήματα για την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους» αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Π. Κόκκαλης: Ψεύτης ο Μαρινάκης

«Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει «να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».
«Έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει.
Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης» είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε, το Φεβρουάριο του 2014, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος.
Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι.
Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία» προσθέτοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία».
Είπε ακόμα για τον εφοπλιστή, ότι «έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά "παπαγαλάκια" που χρησιμοποιεί.
Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι.
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».

ΝΔ: Ρωτάμε ευθέως τους Τσίπρα, Παππά αν ισχύουν οι καταγγελίες Μαρινάκη

Να δώσουν απαντήσεις για το εάν ισχύουν οι καταγγελίες που έκανε σήμερα ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης καλεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά.
«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία.
Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.
Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου.
Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Κίνημα Αλλαγής: Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις

Το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Παύλου Χρηστίδη, ζητά «πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη».
«Από τη στιγμή που υπάρχουν οι επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης.

Τι αποκαλύπτει το δεύτερο πόρισμα της Attica bank για τα δάνεια Καλογρίτσα: Πως μέσω ΑΝΣΥ και «εφάπαξ» δανείων δόθηκαν 117,2 εκατ

Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews.gr, στις 22 Φεβρουαρίου 2019 κατατέθηκε εμπιστευτική έκθεση ελέγχου του ομίλου Καλογρίτσα από τον εσωτερικό έλεγχο της Attica bank που ρίχνει το βάρος σε λάθη και παραλείψεις αλλά και παραβιάσεις αποφάσεων διοικητικού συμβουλίου που σημειώθηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.
Το δεύτερο πόρισμα συνολικά 52 σελίδων εμφανίζει διαφορές με το πρώτο πόρισμα που είχε παρουσιαστεί αναλυτικά από το bankingnews πριν λίγους μήνες.
Στο δεύτερο πόρισμα αναφέρεται ότι στο χρονικό διάστημα αρχές 2017 μέχρι τέλος α΄ τριμήνου 2018 διαπιστώνεται αύξηση των υπολοίπων από 105,95 εκατ των εταιριών Τοξότης, ΜΙΚΗ και ΑΝΣΥ σε 116,7-117,2 εκατ για τις εταιρίες Τοξότη και ΜΙΚΗ
Στο πρώτο πόρισμα μιλούσαν για 119 εκατ ευρώ δανειακές υποχρεώσεις των εταιριών Καλογρίτσα στην Attica bank.
Στο πρώτο πόρισμα τα δάνεια της Τοξότης ήταν 76,14 εκατ στην δεύτερη έκθεση 78,67 εκατ και διαμορφώθηκαν τελικώς στα 91,34 εκατ
Το δεύτερο πόρισμα του εσωτερικού ελεγκτή της Attica bank, το οποίο έχει παραδοθεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν παραβιάσεις, αναφέρει ότι πρέπει να εξατομικευθούν οι κυρώσεις.
H πραγματικότητα είναι ότι η Attica bank χορήγησε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και συντήρησε μια κατάσταση έως πρόσφατα παραβιάζοντας εσωτερικούς κανονισμούς πιστοδοτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης