Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό μιας εβδομάδας το ευρώ, λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Πτώση -0,4% στο 1,125 δολ.

tags :
Σε χαμηλό μιας εβδομάδας το ευρώ, λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Πτώση -0,4% στο 1,125 δολ.
Ορισμένα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης ενέτειναν τις ανησυχίες για την οικονομία
Πιέσεις δέχεται σήμερα (18/4/2019) το ευρώ, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, καθώς ορισμένα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης ενέτειναν τις ανησυχίες για την οικονομία.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν μια περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, με τον σύνθετο ΡΜΙ της Markit για τους κλάδους των υπηρεσιών και της μεταποίησης να διαμορφώνεται στις 51,3 μονάδες, έναντι των 51,6 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, η οριακή άνοδος που καταγράφηκε στην επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γερμανία και Γαλλία -τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης- δεν κατάφεραν να «ηρεμήσουν» τους επενδυτές.
Περί τις 14:30, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσά τους να διαμορφώνεται στο 1,126 δολ., ενώ νωρίτερα είχε κατέλθει στο 1,124 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Απριλίου.


Οριακή πτώση 0,1%, στις 86,46 πένες, καταγράφει το ευρώ έναντι της στερλίνας, ενώ σε σχέση με το γιεν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,5% στα 125,9 γιεν.

Πριν από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, έθεσε στο τραπέζι την προοπτική μιας μεγαλύτερης στήριξης για την οικονομία της Ευρωζώνης εάν η επιβράδυνση συνεχιστεί.
Το ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί περισσότερο από 2% σε σχέση με το υψηλό του 2019, στο 1,157 δολ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης