Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ - Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες

tags :
Κίνα: Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ - Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι σημειώθηκες «νέα πρόοδος» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ αναφέρθηκε σήμερα (18/4) το Υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Gao Feng, επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί «νέα πρόοδος» στη διαπραγμάτευση του κειμένου της εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές «θα παραμείνουν σε στενή επικοινωνία με διάφορους αποτελεσματικούς τρόπους, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκοντα κοντά στην ολοκλήρωσή τους».
Ωστόσο, ο κ. Feng διευκρίνησε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν πριν μπορέσει να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία».
Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «προχωρούν καλά», προσθέτοντας ότι η εμπορική συμφωνία θα έρθει «πολύ σύντομα», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, δημοσίευμα του CNBC ανέφερε ότι η συνάντηση μεταξύ του Donald Trump και του Κινέζου προέδρου Xi Jinping θα μπορούσε να λάβει χώρα τον ερχόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης