Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Μαφία των Φυλακών» - Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά τη σύλληψη του

«Μαφία των Φυλακών» - Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά τη σύλληψη του
Συνελήφθη και ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών
(Upd3) Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή 19/4 ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος αλλά και ο έτερος δημοσιογράφος ο Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το πρωί για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.
Οκ.Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, είχε δηλώσει την πρόθεση του να εμφανιστεί στον ανακριτή για την εν λόγω υπόθεση.
Τόσο ο κ.Λυκουρέζος όσο και ο κ.Παναγόπουλος θα απολογηθούν στον ανακριτή καθώς κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, στο πλαίσιο της έρευνας για την μαφία των φυλακών.
Οι δύο δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ο κ. Λυκουρέζος προσήχθη από την αντιτρομοκρατική και βρέθηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.
Μετά την κατάθεση του κ.Λυκουρέζου αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ένταλμα έδωσε ο ανακριτής, το οποίο έφτασε στην αντιτρομοκρατική μιας και αυτή έχει αναλάβει την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου «ήρθε» μία ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είναι συνήγορος του επίσης δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».
Μάλιστα, ο κ. Αντωνόπουλος κατέθεσε και υπόμνημα προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτ. Νικολόπουλο, με κοινοποίηση και στο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, όπου αναφέρεται αναλυτικά σε δικηγόρους, πολιτικούς, θεσμικούς παράγοντες, που «ενεπλάκησαν στην υπόθεση λειτουργώντας σε βάρος μου, προκειμένου να εξουδετερώσουν τη συμμετοχή μου στις δίκες που αντιμετωπίζει ως κατηγορούμενος ο Αριστείδης Φλώρος, δηλ. την υπόθεση Energa και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος μου».
Μεταξύ άλλων, ζητούσε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή να εξετάσει το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο για να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό του Γ. Αντωνόπουλου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για τη δολοφονική απόπειρα εις βάρος του.
Διάλογοι μεταξύ κατηγορούμενων και εμπλεκόμενων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν βασικό στοιχείο σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Οι διάλογοι

Οι επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:
«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»
Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:
«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια.
Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ.Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία «ταυτοποιείται» ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Θρασύβουλος Κονταξής: Δικονομική ακρότητα τη σύλληψη Λυκουρέζου

Ο δικηγόρος - συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ένταλμα και «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη Λυκουρέζου.


Πρώτη ενημέρωση 2019-04-18 17:26:53
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης