Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκλεισε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα με άνοδο 1,67%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκλεισε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα με άνοδο 1,67%
ΑΓΟΡΑ: Παραμένει καλό το κλίμα στις ξένες αγορές και επηρεάζει θετικά και τη δική μας αγορά. Η λήξη των παραγώγων σήμερα, λόγω της αυριανής αργίας, έφερε μία μικρή μεταβλητότητα αλλά πάλι η αγορά ανέκαμψε.

Τώρα αρχίζουν να παίζουν και οι δημοσκοπήσεις και η τελευταία που δείχνει άνοιγμα μεγάλο στην ψαλίδα ευνοεί τους long. Μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές θα φέρει άνοδο στο ΧΑ. Μεγάλη όμως, πολύ μεγάλη.

Ενδιαφέρον έχει και η τεχνική ανάλυση του Απόστολου Μάνθου, που θα βρείτε σε άλλο θέμα της στήλης και δείχνει πως αρχίζει το διάγραμμα του γενικού δείκτη να φτιάχνει όμορφα και να δείχνει, υπό όρους, επίπεδα που ούτε φανταζόμαστε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η χρηματιστηριακή εβδομάδα έκλεισε με άνοδο και καλές συναλλαγές με δεδομένη την αυριανή αργία και την αργία της Δευτέρας. Πάντως οι εικόνα των μετοχών είναι μοιρασμένη.

Τράπεζες και Motor Oil κράτησαν την αγορά αλλά υπήρχε και ενδιαφέρον και σε επιμέρους μετοχές από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.



2019: Εξαιρετική μέχρι τώρα η χρονιά στις τράπεζες, αλλά εμείς θεωρούμε πως οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι αυτοί που έχουν μετοχές εταιρειών με αντίστοιχη άνοδο, αλλά και με πολυετή υψηλά.

Γιατί είναι ωραία για παράδειγμα η άνοδος της Πειραιώς, αλλά μετοχές όπως Quest, Mermeren, Τεχνική Ολυμπιακή, Profile και άλλες έχουν αντίστοιχη άνοδο, αλλά με πολυετή υψηλά. Βέβαια υπάρχουν και τα βαριά χαρτιά με καλές συγκινήσεις όπως Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ κ.α.

Αυτό σημαίνει πως κερδίζουν όλοι όσοι μπήκαν τα τελευταία 5-10 χρόνια και κράτησαν τις μετοχές τους. Στις τράπεζες κερδίζουν όσοι μπήκαν τους τελευταίους 8 μήνες περίπου. Υπάρχει διαφορά, δε νομίζετε;

REDS: Έχουμε γράψει από χαμηλότερα επίπεδα πως μας αρέσει η μετοχή λόγω αποτίμησης και διάρθρωσης λογιστικής κατάστασης. Στην αποτίμηση των 62 εκατ. ευρώ με τη μετοχή πλέον πάνω από 1 ευρώ, λέμε πως συνεχίζει να μας αρέσει.

Στη χρήση 2018 η καθαρή θέση ήταν στα 93,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 30,5 εκατ. ευρώ. Χαμηλό p/bv και χαμηλή μόχλευση επομένως. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1,5 εκατ. ευρώ από ζημιά 1,5 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχουν έκτακτα.

Αν αφαιρεθούν τα έκτακτα μάλλον θα ήταν οριακό το αποτέλεσμα. Υπάρχουν αρκετά έργα που τρέχει η εισηγμένη και επομένως θεωρούμε τα περιθώρια βελτίωσης σημαντικά.

CRETA FARMS: Τα σουβλατζίδικα ανεβάζουν την τιμή στο σουβλάκι λόγω αύξησης της τιμής του κρέατος. Λίγες μέρες πριν ο υπουργός Γεωργίας της Κίνας σημείωνε πως περιμένει αύξηση 60% στην τιμή του χοιρινού. Η μετοχή ανέβαινε ενδοσυνεδριακά έως 8,6% αλλά έκλεισε με οριακές απώλειες.

Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι η εταιρεία δεν αγοράζει χοιρινό ότι τα έχει όλα δικά της. Λάθος! Περιμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, αλλά από τα αποτελέσματα της Νίκας (ξανα)μάθαμε πως το κέρδος δεν βγαίνει εύκολα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τρομερή δύναμη η μετοχή. Οι αγοραστές κάνουν πάρτι. Χαμηλό ημέρας στα 1,6 ευρώ και υψηλό στα 1,7890 ευρώ. Κλείσιμο στα 1,78 ευρώ με άνοδο 5,20% και όγκο 2,19 εκατ. τεμάχια.


GRIVALIA: Η άνοδος της Eurobank συνεχίζει να δίνει ώθηση στη μετοχή λόγω σχέσης ανταλλαγής. Κλείσιμο στα υψηλά ημέρας και στα 11,70 ευρώ.

AUDIO VISUAL: Η εξαγορά είναι καλή και τα λεφτά θα τα βάλει ο βασικός μέτοχος. Έκανε μεγάλο όγκο 144 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 10% και στα 0,2640 ευρώ. Η αποτίμηση στα 27,1 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να δούμε τα μεγέθη πως θα διαμορφωθούν μετά τη συγχώνευση.

Δεν περιμένουμε όμως ότι θα αλλάξει κάτι σημαντικά στην τελική γραμμή. Δεν έχουμε και εικόνα της καθαρής θέσης της εταιρείας που εξαγόρασε παρά μόνο τζίρο και EBITDA.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Νέα μεγάλη πτώση κατά 6,25% με την τιμή της μετοχής στα 0,4650 ευρώ και τον όγκο υψηλό στα 964 χιλ. τεμάχια. Στις αρχές Ιανουαρίου είχε γράψει χαμηλό 0,41 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και νέα υψηλά πολλών ετών, όχι μερικών μηνών. Απεγκλωβίζονται επενδυτές που έχουν αγοράσει και έχουν μείνει μέχρι 9 χρόνια πριν. Αυτές είναι κινήσεις.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Στα 7,55 ευρώ με άνοδο 4,14% και καλό όγκο για τα δεδομένα της μετοχής, ήτοι 6,8 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 110 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Δεύτερη συνεδρίαση που κάνει πράξη η μετοχή. Η προηγούμενη ήταν με όγκο 14 τεμάχια και σήμερα έκανε 5,785 τεμάχια. Οι πωλητές βέβαια στο κλείσιμο πουλούσαν άλλες 7,5 χιλ. τεμάχια. Στο -9,80% και στα 0,4420 ευρώ. Η αποτίμηση στα 8 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η ανακοίνωση της τιμής διάθεσης πλήγωσε την αποτίμηση και την τιμή της μετοχής. Στα 0,91 ευρώ και στο -7,61% με 24 χιλ. τεμάχια όγκο συναλλαγών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία της μετοχής. Τρίτη συνεχόμενη πτωτική και κλείσιμο στα 2,09 ευρώ με απώλειες 3,69% και όγκο 52 χιλ. τεμάχια.

Αν συνεχιστεί η πτώση θα βρίσκαμε καλό το σημείο εισόδου πάνω από τα 1,80 ευρώ. Εκεί ήτοι 10% χαμηλότερα και κάτι από εδώ θα έχει p/e περίπου 10 φορές.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Χτίζει τη βάση του πέριξ των 0,45 ευρώ. Υποχώρησε 2,55% και έκλεισε στα 0,4580 ευρώ με όγκο 34 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 14,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης