Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κίνα κατασκεύασε το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο αμφίβιο όχημα για επίθεση σε νησιά

tags :
Η Κίνα κατασκεύασε το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο αμφίβιο όχημα για επίθεση σε νησιά
Η Κίνα κατασκεύασε το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο αμφίβιο όχημα για επίθεση σε νησιά 
Η Κίνα προχωρά τάχιστα στον εκσυγχρονισμό του στρατού και κατασκεύασε το πρώτο ένοπλο μη επανδρωμένο αμφίβιο όχημα (drone).



Το αμφίβιο drone κατασκευάστηκε από τον βιομηχανικό όμιλο Wuchang.



Το αμφίβιο drone έχει μήκος 40 ποδιών, τροφοδοτείται με υδροηλεκτρικό κινητήρα ντίζελ και έχει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων, ενώ μπορεί να διασχίσει σκληρό έδαφος με ταχύτητα περίπου 13 χλμ/ώρα.



Τα σκάφη έχουν μέγιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 745 μιλίων και μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως από 31 μίλια μακριά.



Διαθέτει προηγμένα συστήματα ραντάρ, οπτικά και δορυφορικής πλοήγησης που του επιτρέπουν να συνδεθεί με άλλα αυτόνομα οχήματα.
Το αμφίβιο drone  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση γύρω από τις ακτές, παράκτια παρακολούθηση, υποστήριξη αεροδρομίων και ακόμη και τη διεξαγωγή θαλασσίων επιθέσεων.



Το αμφίβιο drone  μπορεί να παραμείνει αδρανές κοντά σε έναν στόχο για οκτώ μήνες πριν ενεργοποιηθεί για να ξεκινήσει μια επίθεση, μια τακτική που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή σε ακατοίκητα νησιά στην Ανατολή και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ή ακόμα και την Ταϊβάν.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Song Zhongping δήλωσε στη Hubei Daily ότι η μεγάλη ταχύτητα των σκαφών σημαίνει ότι η Κίνα μπορεί να ξεκινήσει επιθέσεις έκπληξη στα νησιά.
Τα συγκεκριμένα  σκάφη θα ήταν ιδανικά για να ξεκινήσουν αυτόνομες επιχειρήσεις επιτήρησης σε όλη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να καταλάβει έναν ύφαλο είτε να φρουρήσει έναν ύφαλο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά», είπε ο Song.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης