Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η dream team του Μητσοτάκη στα ενεργειακά - Ποια πρόσωπα θα αξιοποιήσει

Η dream team του Μητσοτάκη στα ενεργειακά - Ποια πρόσωπα θα αξιοποιήσει
Τρεις συν ένας joker που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον ενεργειακό κλάδο με κυβέρνηση ΝΔ
Έτοιμη είναι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η βασική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που θα ηγηθεί του ενεργειακού τομέα σε καίριες θέσεις που ελέγχουν διοικητικά τον κλάδο αλλά και εταιρίες του δημοσίου.  
Η ομάδα απαρτίζεται στο βασικό της κορμό από τέσσερα στελέχη τα οποία θα πλαισιωθούν από άλλους έξι και οι οποίοι κρατούνται προς το παρόν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Η dream team όπως κάποιοι τη χαρακτηρίζουν θα έχει ρόλο στη στελέχωση τόσο της υποστηρικτικής ομάδας του αρμόδιου Υπουργείου όσο και καίριων θέσεων όπως η ΔΕΗ, η η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ και αποτελείται από την κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τον κ. Αναστάσιο Γκαρή, τον κ. Νίκο Σταθόπουλο αλλά και ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού με μακρά θητεία σε θέση Γενικού Γραμματέα και επαγγελματική θητεία στον ενεργειακό τομέα.
Ειδικότερα σημαίνονται ρόλο θα έχει η κα Αλεξάνδρα Σδούκου Σύμβουλος Ενέργειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με υπερδεκαετή εμπειρία σε θέσεις ειδικής νομικής Συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στα αρμόδια Υπουργεία. Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στη συνέχεια Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση της κας Σδούκου στη θέση του συμβούλου ενέργειας του κ. Μητσοτάκη είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς ήταν διευθύντρια του γραφείου του κ Γιάννη Μανιάτη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου (Ιούνιος 2013 - Ιανουάριος 2015), ενώ είχε επιμεληθεί το βιβλίο «Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός» (εκδ. Παπαζήση) που έγραψε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον Νομό Αργολίδας.
Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος που σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό στο μάνατζμεντ από γαλλικά πανεπιστήμιο (Universite Paris Dauphine) έχει διατελέσει πρόεδρος του Τραμ, σύμβουλος διοίκησης στον Προαστιακό σιδηρόδρομο καθώς και πρόεδρος των φορέων πιστοποίησης του υπουργείου (ΕΛΟΤ, ΕΣΥΔ και ΕΙΜ) .
Επίσης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο κ Αναστάσιος Γκαρής από την πλευρά του έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ Ο έχοντας προηγουμένως 30ετή εμπειρία ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων, πρωτίστως του Κλάδου Ενέργειας κ.α., όπως η Shell & McKinsey με έδρα τον Λονδίνο, και η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ με έδρα την Αθήνα, στην οποία επί κυβερνήσεως Καραμανλή διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος.
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Μηχανικός, καθώς επίσης κατέχει MBA & Διδακτορικό από Πανεπιστήμια της Αγγλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα κοινό σημείο στην πλειοψηφία της και αυτό είναι οι στενές σχέσεις με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ Κωστή Χατζηδάκη.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης