Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή η υπόθεση Novartis - Ναι στην άρση της ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά ψήφισε η Ολομέλεια

tags :
Στη Βουλή η υπόθεση Novartis - Ναι στην άρση της ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά ψήφισε η Ολομέλεια
Τόσο ο κ.Λοβέρδος όσο και ο κ.Σαλμάς τάχθηκαν και οι δύο υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, προκειμένου όπως είπαν, να αποκαλυφθεί η εις βάρος τους σκευωρία

(upd3) Αίρεται η ασυλία των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis και της ΝΔ Μάριου Σαλμά για την υπόθεση με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις όπως αποφάσισε η Βουλή.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της έδρας, Γ. Βαρεμενός υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ.Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και 1 κατά ενώ για την άρση της ασυλίας του κ.Σαλμά υπέρ ψήφισαν 209 βουλευτές, 4 κατά και υπήρξε και 1 παρών.
Παράλληλα ήρθη και η ασυλία του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη).
Σημειώνεται πως τόσο ο κ.Λοβέρδος όσο και ο κ.Σαλμάς τάχθηκαν και οι δύο υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, προκειμένου όπως είπαν, να αποκαλυφθεί η εις βάρος τους σκευωρία.

Λοβέρδος: Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι θα συντρίψω πρόσωπο με πρόσωπο τη σκευωρία.
«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία.
«Ψηφίζω πρώτος την άρση της ασυλίας μου προκειμένου  να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μας, του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής.
Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί.
Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία.
«Παραβιάσατε πέρσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών και σήμερα στη δική μου.
Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται "με ευκαιρία" την άσκηση των καθηκόντων», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας.
Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια κραυγαλέα και βάναυση αντίφαση με τη ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός, και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται "με ευκαιρία" την άσκηση των καθηκόντων».
«Αρνηθήκατε να γίνει από την Προανακριτική της Βουλής η έρευνα και στη συνέχεια από το Ειδικό Δικαστήριο, αρνηθήκατε να έλθουν οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες στη Βουλή και να ξεσκεπαστεί η σκευωρία, η πλεκτάνη και τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί.
Γι' αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας. Δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων.
Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος.
Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία και θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», είπε και συμπλήρωσε:
«Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα.
Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος.
Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων.
Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους.
Επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο».
«Έχω στο πλευρό μου την αλήθεια και η αλήθεια έχει συντριπτική δυναμική», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Με αυτήν θα συντρίψω τη σκευωρία σας, με αυτήν θα καθίσουν οι σκευωροί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί οι σκευωροί που οργάνωσαν τη συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη, είναι κακοποιοί.
Κανένα εμπόδιο δεν θα βάλω, όμως, ανάμεσα σε μένα και το κόμμα μας και το λαό, επικαλούμενος υπουργικά και βουλευτικά προνόμια».
Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία» και πρόσθεσε ότι «τώρα υιοθέτησε και το πιο άθλιο και το πιο ανήθικο και το πιο τραγελαφικό συνάμα ψέμα των κουκουλοφόρων, που προφανώς τους το υπαγόρευσαν οι σκευωροί».
Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο υπουργείο Υγείας απορρίπτοντας τις κατηγορίες, μία προς μία, ενώ υποστήριξε ότι το φάρμακο Gilenya τιμολογήθηκε με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές από Γερμανία, Αυστρία και Πορτογαλία, δόθηκε κανονική νόμιμη τιμή, δηλαδή 1.930 ευρώ και την ίδια ημέρα, το εντάξαμε στα νοσοκομειακά φάρμακα με τιμή που έπεσε στα 1.680 ευρώ, δηλαδή, ποιο κάτω από όλες τις έως τότε τιμές στην ΕΕ.
«Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί. Δεν κοκκινίζετε από ντροπή.
Δεν αισχύνεσθε για ό,τι κάνετε. Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε.
Ακόμα έκανε λόγο για άθλιες ψευδομαρτυρίες, ενώ υποστήριξε ότι τον κ. Φρουζή, στέλεχος της Novartis, ο ίδιος δεν τον γνώριζε και, αν τον έβλεπε, δεν θα τον αναγνώριζε.
«Αδιάψευστος μάρτυρας τα ανύπαρκτα ίχνη.
Εδώ και δύο χρόνια μας ψάχνουν. Λογαριασμούς; Τίποτε. Ίχνη e-mails ή τηλεφώνων; Tίποτε δεν βρέθηκε», σημείωσε.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει νέες μηνύσεις τις επόμενες μέρες εναντίον όλων ανεξαιρέτως των ψευδομαρτύρων και πρόσθεσε ότι «θα συντρίψω λέξη - λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στη Βουλή».

Μ. Σαλμάς: Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη

«Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη "να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή"», χαρακτήρισε την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος, «παρότι δεν υπάρχει τίποτα», κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».
Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του.
Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».
«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία.
Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα.
Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.
Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργικής του θητείας και τον πόλεμο που δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών -  Είστε κηλίδα για την Αριστερά

Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε κηλίδα για την Αριστερά εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η κα.Γεννηματά εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα του κόμματος της στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, υποστηρίζοντας πως «θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για τις πρακτικές που ακολούθησε στην υπόθεση Novartis υποστηρίζοντας ότι «στρατηγική επιλογή του Μαξίμου είναι να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές μέσα στη λάσπη».
«Η προσπάθεια σπίλωσης της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι καινούργια ιστορία.
Αφού  απέτυχε η… απεύθυνση του πρωθυπουργού επανέρχεται και πάλι στην υπόθεση Novartis.
Μπορείτε να συνεχίσετε τις επιθέσεις και τον πόλεμο, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε ως το τέλος για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σκάνδαλο των φαρμάκων.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις.
Εμείς δεν επικαλούμαστε παραγραφή, δεν υπάρχει παραγραφή γιατί δεν υπάρχει αδίκημα» είπε η κα.Γεννηματά, τονίζοντας ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως και να υπάρχει νομιμότητα για τους πάντες και παντού.
«Εσείς αντίθετα κρύβεστε και επιχειρείτε να κρύψετε τις παράνομες πράξεις των υπουργών σας με επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος.
Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης ή ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη για χρηματισμό για τις Πρέσπες.
Υπέκλεψε παρανόμως ο κ. Πολάκης συνομιλία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
Αφήστε την υποκρισία» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «κηλίδα για την Αριστερά».
«Είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι.
Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί.
Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν σιωπούμε» τόνισε η κα.Γεννηματά.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 19/4 07:27)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης