Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,04% και τα 71,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,04% και τα 71,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Παρασκευή (19/4) το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ αναφορικά με τις κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών του Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,38% στα 64 δολ. ανά βαρέλι.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ενισχυθεί κατά +0,8% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το Brent διαμορφώνεται στο +1,7%.
Παράλληλα, όσον αφορά το σύνολο του 2019, τα συνολικά κέρδη για το αμερικανικό αργό και για το Brent διαμορφώνονται στο +41% και το +34% αντίστοιχα.
«Το πετρέλαιο αναζητάει ακόμα ένα σημάδι από την κυβέρνηση Trump αναφορικά με το εάν θα επεκτείνουν τις απαλλαγές προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής ενέργειας της Price Futures, Phil Flynn, ενώ αρκετοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν πως όσο περισσότερες παραχωρήσεις πραγματοποιήσει η Σαουδική Αραβία στις περικοπές της παραγωγής της, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να δώσουν απαλλαγές στους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump γνωρίζει ότι εάν περιορίσει το ιρανικό πετρελαίο από την παγκόσμια αγορά, θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στις τιμές του «μαύρου χρυσού», γεγονός που ο ίδιος πρέπει να αποφύγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης