Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η ΕΚΤ θα στηρίξει τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας... αλλά όχι της Ιταλίας

tags :
Citigroup: Η ΕΚΤ θα στηρίξει τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας... αλλά όχι της Ιταλίας
Η ΕΚΤ θα αυξήσει πιθανώς το επιτόκιο καταθέσεων μετά το καλοκαίρι
Η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τη βασική εκτίμηση να είναι ότι θα καθυστερήσει η πρώτη αύξηση του επιτοκίου μετά την κρίση κατά τουλάχιστον 18 μήνες, θα υποστηρίξει τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας στα τρέχοντα επίπεδα.
Αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για την Ιταλία, εκτιμά η Citigroup στην τελευταία ανάλυσή της για την πορεία των αγορών, τονίζοντας ότι η εικόνα των ιταλικών ομολόγων δείχνει ότι η αγορά έχει απορροφήσει τις πρόσφατες αναθεωρήσεις του ελλείμματος, αλλά οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι παραμένουν από την πολιτική αστάθεια, τη χαμηλή ανάπτυξη και την πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, στην Ευρώπη, αναμένεται από την ΕΚΤ να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αύξησης των επιτοκίων κατά 18
μήνες έως το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει πιθανώς το επιτόκιο καταθέσεων μετά το καλοκαίρι, λόγω εν μέρει της αναμενόμενης προσωρινής φύσης της οικονομικής επιβράδυνσης και της μικρότερης διάρκειας του εκτελεστικού συμβουλίου λόγω των αλλαγών στα μέλη του.
Την ίδια ώρα, αναμένονται μικρές αλλαγές στο guidance, στην ισορροπία των κινδύνων για την ανάπτυξη και μια σημαντική απόκλιση του πληθωρισμού.
Αναφορικά με το Ηνωμένο Βασίλειο, η χρονική στιγμή για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την BoE εξακολουθεί να παραμένει ασαφής λόγω της αβεβαιότητας του Brexit.
Η βασική υπόθεση της Citigroup είναι μια μακρά παράταση για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και των επενδύσεων, η οποία θα μπορούσε ακόμα να ανοίξει ένα παράθυρο για την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων φέτος.
 
Οι εκτιμήσεις της Citigroup για τους βασικούς δείκτες παγκοσμίως
Οι εκτιμήσεις της Citigroup για τα νομίσματα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης