Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η γερμανική οικονομία απέχει πολύ από την ύφεση - Δεν θα αναλάβουμε νέο χρέος

Scholz: Η γερμανική οικονομία απέχει πολύ από την ύφεση - Δεν θα αναλάβουμε νέο χρέος
Απλά έχουμε μια ηπιότερη ανάπτυξη, η οποία απέχει πολύ από την ύφεση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz
Απέκλεισε την ανάληψη νέου χρέους για την τόνωση της επιβραδυνόμενης οικονομίας της χώρας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, ενώ απέδωσε την αναιμική ανάπτυξη που καταγράφεται φέτος σε εξωτερικούς παράγοντες όπως οι ανεπίλυτες εμπορικές διαμάχες και ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Βρετανίας την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Σε συνέντευξή του στο «BBC» που προβλήθηκε σήμερα (19/4/2019), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε επίσης τους φόβους ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να βυθιστεί σε ύφεση, μετά τη μείωση των προβλέψεων της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2019, στο 0,5%.
«Απλά έχουμε μια ηπιότερη ανάπτυξη, η οποία απέχει πολύ από την ύφεση», δήλωσε ο Scholz.
«Και όταν είσαι μια πραγματικά παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όταν είσαι μεγάλος εξαγωγέας και εισαγωγέας, όλες οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία θα έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας σου.
Και γνωρίζουμε ότι υπάρχει επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία.
Και ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό. Είναι κυρίως πολιτικοί οι λόγοι», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, αλλά και της ΕΕ, καθώς και η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, αποτελούν τις κύριες αιτίες επιβράδυνσης στη Γερμανία και όχι διαρθρωτικά προβλήματα, όπως οι αδύναμες επενδύσεις.
Η απόφαση του Scholz να μην υπάρξει νέο χρέος έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο των Συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, όσο και των Κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), καθώς και των επικεφαλής επιχειρήσεων που επιθυμούν χαμηλότερους εταιρικούς φόρους.
«Συμφωνώ απόλυτα με όλους εκείνους στη Γερμανία που λένε ότι δεν πρέπει να έχουμε επιπλέον χρέος», δήλωσε ο Scholz.
«Είναι μια πολύ καλή πολιτική να λέμε ότι έχουμε αρκετό χρέος στη Γερμανία και ότι δεν πρέπει να υπάρξει αύξηση και ότι θα παραμείνουμε στον κανόνα της μη περαιτέρω αύξησης του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης