Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες αναμένονται στη συγκέντρωση του προέδρου Vucic στο Βελιγράδι

tags :
Περισσότεροι από 100.000 πολίτες αναμένονται στη συγκέντρωση του προέδρου Vucic στο Βελιγράδι
Περισσότεροι από 100.000 πολίτες αναμένονται στη συγκέντρωση του προέδρου Vucic στο Βελιγράδι
Όλα είναι έτοιμα στο Βελιγράδι για να πραγματοποιηθεί, σήμερα (19/4) το απόγευμα, η μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνεται από το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) στο πλαίσιο της εκστρατείας, με σύνθημα «Για το μέλλον της Σερβίας», που άρχισε πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Α. Vucic.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το κοινοβούλιο, όπου έχει στηθεί η κεντρική εξέδρα, ενώ στους γύρω δρόμους τοποθετήθηκαν γιγαντοοθόνες.
Από τις δέκα η ώρα, χθες το βράδυ, έκλεισε για την κυκλοφορία το κέντρο του Βελιγραδίου, για λόγους ασφάλειας.
Οι οργανωτές  εκτιμούν ότι θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 100.000 πολίτες, που θα φτάσουν από κάθε γωνιά της Σερβίας.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Vucic δήλωσε, πριν από μερικές ημέρες, ότι η συγκέντρωση αυτή θα είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Οι κομματικές οργανώσεις του SNS στο εσωτερικό της Σερβίας οργανώνουν εδώ και μέρες την άφιξη χιλιάδων πολιτών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν μισθωθεί περίπου χίλια λεωφορεία για να μεταφέρουν κόσμο, στο Βελιγράδι.
Η εφημερίδα Danas αναφέρει ότι κάθε κομματική οργάνωση του SNS στην επαρχία έλαβε οδηγίες για τον ακριβή αριθμό των πολιτών που υποχρεούται να φέρει στην πρωτεύουσα.
Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης μαρτυρίες πολιτών, που αναφέρουν ότι στις δημόσιες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι, κυρίως όσοι έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, εκβιάζονται για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Vucic.
Τέτοιου είδους φαινόμενα κατήγγειλαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, όπως ανακοινώθηκε από τον συνασπισμό Συμμαχία για τη Σερβία, στις δημόσιες υπηρεσίες θα οργανωθούν ομάδες που θα καταγράφουν τέτοια φαινόμενα.
Στην συγκέντρωση, ο πρόεδρος της Σερβίας Vucic, όπως ανακοινώθηκε, θα μιλήσει για την ανάγκη ενότητας του σερβικού λαού και θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα στην οικονομία, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα του Κοσόβου. 
Χαιρετισμό στην συγκέντρωση θα απευθύνει ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ και ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Πέτερ Σιάρτο.
Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που πραγματοποίησε η ενωμένη αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης