Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πασχαλινές δραστηριότητες για τα παιδιά στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

tags :
Πασχαλινές δραστηριότητες για τα παιδιά στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Πασχαλινές δραστηριότητες για τα παιδιά στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Όπως κάθε χρόνο, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες και παραστάσεις για τους μικρούς (και όσους μεγάλους νιώθουν πάντα μικροί).
Έτσι, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, καθώς και από την Τρίτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 5 Μαΐου, θα προβάλλονται διαδοχικά τρεις πρωινές παραστάσεις: στις 10:30 «Polaris» για ηλικίες άνω των πέντε ετών, στις 11:30 «Lucia» επίσης για ηλικίες 5+ και στις 12:30 «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» για ηλικίες άνω των δέκα ετών.
Παράλληλα, μια σειρά από εντυπωσιακά Πασχαλινά πειράματα και εργαστήρια θα διοργανώσει από την Τρίτη 30 Απριλίου έως και την Κυριακή 5 Μαΐου το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Στο Εργαστήριο «Σιγά τα αυγά…» θα μάθει κανείς πώς μπορεί να ψήσει ένα αυγό χωρίς φωτιά και πώς θα κάνει το αυγό του «άσπαστο».
Οι μικροί επισκέπτες θα «λερώσουν» τα χέρια τους για να ανακαλύψουν τις ξεχωριστές ιδιότητες των αυγών και θα πειραματιστούν σε βασικές επιστημονικές αρχές όπως η άνωση, η ώσμωση, η πίεση και η μετουσίωση των πρωτεϊνών. Θα φτιάξουν πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα βάψουν αυγά με διαφορετικούς τρόπους. Προτεινόμενη ηλικία συμμετεχόντων 6-11 ετών και ημέρες διοργάνωσης: Τρίτη 30 Απριλίου, Τετάρτη 1 Μαΐου, Παρασκευή 3 Μαΐου, Σάββατο 4 Μαΐου και Κυριακή 5 Μαΐου, ώρες: 10:00 και 14:00, με διάρκεια 60 λεπτών και χωρητικότητα 16 συμμετέχοντες ανά εργαστήριο.
Στα πειράματα «Πασχαλινές φωτιές και η επιστήμη των βεγγαλικών» μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πώς μπορούμε να ανάψουμε φωτιά χρησιμοποιώντας νερό, θα δημιουργήσουν πολύχρωμες φλόγες και θα φτιάξουν αυτοσχέδια βεγγαλικά. Προτεινόμενη ηλικία συμμετεχόντων δέκα ετών και άνω, ημέρες διοργάνωσης: Τρίτη 30 Απριλίου έως Κυριακή 5 Μαΐου, ώρες 12:00 και 16:00, με διάρκεια 60 λεπτά και χωρητικότητα 100 άτομα.
Ακόμη, το εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται το Πάσχα με τέσσερα νέα αυτοτελή εργαστήρια:
-Cryptocard: Αποκρυπτογραφώντας την Πασχαλινή μου κάρτα
-Arduino Eggs: Σχεδιάζοντας Πασχαλινά Αυγά
-Live Easter Eggs: Projection mapping
-Easter bunny: 2D gaming workshop
Η συμμετοχή στα εργαστήρια αυτά είναι δωρεάν και απευθύνονται σε νέους/ες 12-18 ετών. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469 694.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης