Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ο Πρόεδρος Macron

Γαλλία: Στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας ο Πρόεδρος Macron
Ο Macron διαβεβαίωσε τους Κούρδους της Συρίας για την «στήριξη του Παρισιού»
Αντιπροσωπεία αραβοκουρδικών δυνάμεων που μάχονται στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και τη διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γαλλίας, δέχθηκε σήμερα (19/4) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, σε μια περίοδο που η πολιτοφυλακή αυτή εκτιμά ότι την έχουν εγκαταλείψει οι δυτικοί σύμμαχοί της.
Ο κ. Macron έδωσε εγγυήσεις στους εκπροσώπους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για «τη συνέχιση της ενεργητικής στήριξης της Γαλλίας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την κοινή ασφάλεια, και κυρίως για τη διαχείριση των τρομοκρατών μαχητών που έχουν αιχμαλωτιστεί και των οικογενειών τους», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι θα δοθεί οικονομική βοήθεια «ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες και να επιτευχθεί η κοινωνικοοικονομική σταθεροποίηση των πολιτών στη Συρία».
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε ανακοινώσει την 1η Απριλίου την παροχή 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους καταυλισμούς εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, κυρίως σε αυτόν στην αλ Χολ, όπου ζουν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά αλλοδαπών που είχαν ενταχθεί στο ISIS.
Ο κ. Macron υπενθύμισε επίσης «τη δέσμευση της Γαλλίας στην ασφάλεια της Τουρκίας και στην αποκλιμάκωση κατά μήκος των συρωτουρικών συνόρων».
Η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει επίθεση για να απομακρύνει από τα σύνορά της τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίοι, σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι «τρομοκράτες».
Μετά την ανακοίνωση τον Δεκέμβριο της επικείμενης απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία η τύχη των Κούρδων μαχητών που πολέμησαν εναντίον του ΙΚ στο πλευρό των ΗΠΑ αποτελεί αίνιγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης