Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Joe Biden θα ανακοινώσει προσεχώς την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο

tags :
ΗΠΑ: Ο Joe Biden θα ανακοινώσει προσεχώς την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο
Ο Joe Biden ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο
Κυρίαρχος στις δημοσκοπήσεις για το κόμμα των Δημοκρατικών -παρά την πολεμική που έχει ξεσπάσει για τα ανάρμοστά αγγίγματά του σε ψηφοφόρους-, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην κούρσα (προεδρικές εκλογές 2020) για τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν σήμερα (19/4) αμερικανικά ΜΜΕ.
Υιοθετώντας κυρίως κεντρώες ιδέες και παραμένοντας πολύ δημοφιλής, ο πρώην αντιπρόεδρος υπό τον Barack Obama θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών σε ένα βίντεο που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο «The Atlantic».
Η ομάδα του συζητά ακόμα «την ακριβή χρονική στιγμή της ανακοίνωσης», που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Προτού καν ριχθεί στον προεκλογικό αγώνα, ο Joe Biden κυριαρχεί ήδη στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των περίπου 20 διεκδικητών του χρίσματος, με ποσοστό 30%, σύμφωνα με τον μέσο όρο που υπολόγισε ο ιστότοπος RealClearPolitics έναντι 22,5% για τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Bernie Sanders, με τους δυο τους να προηγούνται κατά πολύ από τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Ο μετριοπαθής πολιτικός απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας ιδιαίτερα σε δύο ομάδες ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στις προεδρικές του Νοεμβρίου του 2020: τους λευκούς εργάτες, που εν μέρει ψήφισαν τον Donald Trump το 2016 και τους μαύρους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης