Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Poroshenko καταφεύγει σε εκστρατεία λάσπης εναντίον του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Zelensky

tags :
Ουκρανία: Ο Poroshenko καταφεύγει σε εκστρατεία λάσπης εναντίον του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Zelensky
Ουκρανία: Ο Poroshenko καταφεύγει σε εκστρατεία λάσπης εναντίον του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Zelensky
Λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (21/4), ο απερχόμενος πρόεδρος Poroshenko έχει καταφύγει σε μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του αντιπάλου του Zelensky, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Poroshenko δεν έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, με περισσότερο από το 70% των ερωτηθέντων σε διάφορες δημοσκοπήσεις να δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον κωμικό Zelensky.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, η προεκλογική ομάδα του απερχόμενου Ουκρανού προέδρου έχει στραφεί, σύμφωνα με το Spiegel, σε μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του Zelensky, παρουσιάζοντάς τον ως ναρκομανή.
Βίντεο που αναρτήθηκε σε κανάλι του ιστότοπου Telegram, ο οποίος συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Poroshenko, δείχνει ένα φορτηγό να περνά πάνω από τον Zelensky συνθλίβοντάς τον, μέχρις ότου να απομείνει μόνο μία γραμμή κοκαΐνης.
Το βίντεο είχε στόχο να παρωδήσει ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Zelensky, όμως πολλοί Ουκρανοί το βρήκαν ενοχλητικό, επισημαίνει το Spiegel.
Όπως εξηγεί το γερμανικό περιοδικό, πολλοί στο Κίεβο εκτιμούν ότι η νέα αυτή στροφή της προεκλογικής εκστρατείας του Poroshenko οφείλεται στον Ισραηλινό Mose Klughaft.
Ο Κλούγκχαφτ είναι γνωστός στο Ισραήλ για τις επιθέσεις του εναντίον της αριστεράς, κυρίως για ένα βίντεο που παρουσιάζει τους ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «ξένους κατασκόπους».
Εξάλλου, το 2017 ο Ισραηλινός ανήκε στην ομάδα συμβούλων του Tal Zilberstain, ο οποίος είχε αναλάβει την εκστρατεία του αυστριακού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος(SPO) στις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία. Τότε το SPO είχε χρησιμοποιήσει ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook για να δυσφημίσει τον αντίπαλό του, τον υποψήφιο του OVP (Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα) S. Kurz, σημειώνει το Spiegel.
«Η εκστρατεία του Poroshenko έχει γίνει πιο βρόμικη», σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής V. Fesenco, «και οι συνεχείς υπαινιγμοί για τον φερόμενο εθισμό του Zelensky στα ναρκωτικά είναι το πιο εμφανές παράδειγμα», προσθέτει.
Ο ίδιος ο Poroshenko έχει παραδεχθεί ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το γεγονός αυτό.
Το αν η πιο σκληρή γλώσσα του απερχόμενου προέδρου οφείλεται αποκλειστικά στον Klughaft είναι ένα άλλο ζήτημα, σημειώνει το Spiegel, προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως η εκστρατεία του Poroshenko έχει φτάσει στα όριά της.
Η στρατηγική του να βασίζεται στους πιο ένθερμους πατριώτες «τον βοήθησε στον πρώτο γύρο, αλλά τον καταδικάζει στην ήττα στον δεύτερο», δηλώνει ο Fesenco.
Ίσως τελικά, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό, ο Poroshenko να μην έχει καν στρατηγική. Οι απελπισμένες προσπάθειές του να πείσει τον αντίπαλό του να συμμετάσχει σε μια τηλεμαχία τον κάνουν να μοιάζει αδύναμος.
Αντί για την πολιτική, γράφει το Spiegel, η συζήτηση έχει στραφεί στον χώρο και στους όρους της συζήτησης και σε αιματολογικές εξετάσεις.
Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο A. Sarz, ένας μπλόγκερ που ασχολείται με την πολιτική στην Ουκρανία, η εκστρατεία λάσπης από μόνη της ίσως να μην βοηθά τον Poroshenko, αλλά τελικά να τον βλάπτει. «Ο Mose έχει μειώσει το ποσοστό του Poroshenko», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Sarz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης