Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτική για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα: Συνεχίζεται η προσπάθεια για να πεισθούν να μεταφερθούν

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτική για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα: Συνεχίζεται η προσπάθεια για να πεισθούν να μεταφερθούν
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καλεί τους πολίτες τρίτων χωρών "να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία"
Για συνέχιση της προσπάθειας ώστε να πεισθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει, κάνει λόγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ειδικότερα, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις».
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προσθέτει πως «συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει.
Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία».
Υπογραμμίζει δε, ότι η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».
«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης