Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα – Θα ανατρέψουμε τα μετεκλογικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Γεννηματά: Ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα – Θα ανατρέψουμε τα μετεκλογικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ
«Είμαστε ο προοδευτικός πόλος στην ελληνική πολιτική ζωή που θα ανατρέψει τα μετεκλογικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Είμαστε ο προοδευτικός πόλος στην ελληνική πολιτική ζωή που θα ανατρέψει τα μετεκλογικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος.
Υπογράμμισε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρακμή και τα αδιέξοδα και πως «είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα Μπροστά στην Ευρώπη».
«Πέρασαν χρόνοι πολλοί από τότε που η χώρα, μετά την καταστροφική τετραετία της Δεξιάς του κ. Καραμανλή, μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων.
Οι Έλληνες πλήρωσαν πολλά περισσότερα από άλλους λαούς που βρέθηκαν στην ίδια μοίρα με εμάς, ανοχύρωτοι στην κρίση.
Εκείνοι βρήκαν τον δρόμο τους γρήγορα γιατί πρυτάνευσε το συμφέρον της χώρας τους.
Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος άφησαν πίσω τους προ πολλού τα χρόνια της κρίσης. Εμείς πληρώσαμε ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων, της πόλωσης και του διχασμού.
Η χώρα πορεύτηκε χωρίς πυξίδα σε μια εποχή και σε μια περιοχή που εγκυμονούσε και εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους αλλά και που δημιουργεί προκλήσεις και ευκαιρίες.  
Το 2015 έχει καταχωρηθεί πλέον στην ιστορία και τη συνείδηση του λαού ως ο χρόνος της καταστροφής και παράλληλα ο χρόνος της χαμένης ευκαιρίας.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης.
Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους.
Και τώρα, μπροστά στις εκλογές, οι μύθοι έχουν καταρριφθεί».
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση η κ. Γεννηματά είπε ότι «αποδείχθηκαν πιο παλιοί από αυτό που έλεγαν παλιό» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά.
Παρέλαβαν μια χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και παραδίδουν μια χώρα αιχμάλωτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βυθισμένη στην κρίση, την ανασφάλεια και την αμηχανία».
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  καθηλώνει την χώρα, υπονομεύει τις προοπτικές της, φτωχοποιεί τον λαό και καταφεύγει στη σκανδαλοθηρία, προκειμένου να πλήξουν τον κύριο πολιτικό τους αντίπαλο που είναι το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η μεν κυβερνώσα  παράταξη, ιδεοληπτικά προσκολλημένη σε δόγματα διαλύει τη μεσαία τάξη και κάθε  παραγωγική δυνατότητα και χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο για να συντηρήσει το δικό της φθαρμένο καθεστώς.
Η δε αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τον επιφανειακό εξωραϊσμό της δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία της να εγγυηθεί τα κοινωνικά δικαιώματα, το εισόδημα, την εργασία, την ασφάλιση, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου».      
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση δεν θέλει το καθαρό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Επιλέγει τη λάσπη.
Αυτή είναι η συνειδητή επιλογή του Σύριζα μπροστά στην ήττα που έρχεται.
Επιλογή που ακολουθεί και βολεύει και τη ΝΔ.
O επίδοξος εν αναμονή Πρωθυπουργός περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δέντρο της εξουσίας οραματιζόμενος την αυτοδύναμη νίκη του.
Εμείς όμως δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε  διάφανοι και καθαροί».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως  «άξιος συνεχιστής της καραμανλικής περιόδου, εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι των πολυεθνικών στο φάρμακο», σημειώνονατς μεταξύ άλλων «είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάμψει η αλήθεια.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις.
Καταγγέλλουμε και την προβοκάτσια εις βάρος μας: Πήγανε να μας καταλογίσουν ότι κρυβόμαστε πίσω από την παραγραφή.
 Ε λοιπόν όχι: Δεν επικαλούμαστε παραγραφή, δεν υπάρχει παραγραφή, όταν δεν υπάρχει καν αδίκημα!
Δεν κάνουμε χρήση των θεσμικών δικλίδων του Συντάγματος».
Μίλησε για νοσηρό κλίμα που επικρατεί και τόνισε πως η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής «είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο αύριο», που «μπορεί να ανατρέψει τα προεκλογικά σχέδια και παιχνίδια των δυο δήθεν μονομάχων και να επιβάλλει το οριστικό γύρισμα της σελίδας για τον τόπο και το λαό μας».
«Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η παράταξη μας είναι προσπάθεια να ανακοπεί η επανεκκίνηση και αναγέννηση της, η ανάδειξη της σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων.
Φέρνει, όμως το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα.
Τη συσπείρωση της βάσης μας που αμύνεται σθεναρά», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα Μπροστά στην Ευρώπη», συνέχισε η ίδια και σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολλαπλά κρίσιμες.
«Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε από κοινού την πρόταση για την Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε «προτείνουμε μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη:
-Δίνοντας τέλος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος.
-Μετατρέποντας την Ευρωζώνη πραγματικά σε Οικονομική Ένωση, Δημοκρατική Ένωση για την Ανάπτυξη.
Φορολογώντας δίκαια και πραγματικά τον πλούτο και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Δίνοντας τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
Με εφαρμογή της «συμφωνίας των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή.
-Δημιουργώντας την Ευρώπη της Ισότητας και των Δικαιωμάτων.
Με στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Χωρίς καμία ανοχή στις διακρίσεις, την παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία.
-Υιοθετώντας κοινή πολιτική για το άσυλο και την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.
Στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών.
Με ουσιαστική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.
-Δίνοντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους Νέους ανθρώπους, να αποκτήσουν δύναμη και δεξιότητες, να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον, να γίνουν ενεργοί πολίτες.
Με τις πολιτικές για την Εκπαίδευση και την ένταξη στην Εργασία.
Με εγκαθίδρυση κοινής άμυνας και ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής της  Ευρώπης».
«Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη.
Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου», υπογράμμισε και τόνισε ότι «μετά τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές οφείλουμε με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία  ενωμένοι οι Έλληνες  και αφού αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, να χτυπήσουμε ξανά την πόρτα της Ευρώπης.
Να απαιτήσουμε σεβόμενοι τις δεσμεύσεις μας, αλλαγή όσων  σε βάρος της χώρας συνομολόγησε ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Για να βγούμε βήμα με βήμα από την αιχμαλωσία».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι η γεωπολιτική σκακιέρα στην Αν. Μεσόγειο επανέρχεται στο τραπέζι και σημείωσε ότι «μια νέα κυβέρνηση πρέπει να πάψει να αντιλαμβάνεται τα εθνικά θέματα ως ασκήσεις εσωτερικής πολιτικής, να κινείται από τακτική σε τακτική και να θέτει σε κίνδυνο τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που διασφαλίζουν διαχρονικά τα εθνικά μας δίκαια.
Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να επανακαθορίσει τους εθνικούς στόχους και να χαράξει τη στρατηγική που τους υλοποιεί.
Να αντιμετωπίσει κατ’ αρχάς τον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας.
Να κρατήσει σταθερά το τιμόνι στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, να διαπραγματευτεί αξιοποιώντας και  τις αντιπαραθέσεις, το νέο ρόλο της χώρας.
Ούτε στιγμή δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εμείς είμαστε το ευρωπαϊκό ανατολικό σύνορο, η ισχυρή δύναμη στα Βαλκάνια».
Κάνοντας αναφορά στο Σχέδιο Ελλάδα, επεσήμανε ότι «στηρίζεται σε  μια απαρέγκλιτη προϋπόθεση: Ότι ανταποκρινόμαστε πλήρως στην απαίτηση για αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος για να υπάρξει επανεκκίνηση και ανάπτυξη».
Ακόμη, εξήγησε ότι «η εθνική συνεννόηση στην οποία επιμένουμε δεν καταργεί τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα κόμματα.
Ανοίγει, όμως, την πόρτα σε προγραμματικές συγκλίσεις και κοινούς στόχους.
Κυρίως επιβάλλει κοινές πρακτικές στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται».
Τέλος, η κ. Γεννηματά πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ  και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης