Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Δεν υπάρχουν σημάδια παγκόσμιας ύφεσης για τους επόμενους 12 μήνες

Fink (BlackRock): Δεν υπάρχουν σημάδια παγκόσμιας ύφεσης για τους επόμενους 12 μήνες
O Fink προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου ανάπτυξης
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία κατά τους επόμενους 12 μήνες σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock Larry Fink, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Πάντως ο Fink προειδοποίησε, πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου ανάπτυξης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ύφεση είναι πλέον  η πιθανότερη εξέλιξη.
«Δεν βλέπω κανένα σημάδι παγκόσμιας ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε ο Fink, επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης  περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.
«Οι κεντρικές τράπεζες ακολούθησαν πολιτική χαλάρωσης κυρίως λόγω του αδύναμου τέταρτου τριμήνου του 2018.
Θα περάσουμε από μια φάση στην οποία τα πράγματα δεν θα είναι ιδιαίτερα καλά αλλά  όχι και άσχημα».
«Αλλά βρισκόμαστε φυσικά σε μια τελευταία φάση του κύκλου οικονομικής ανάπτυξης», συνέχισε.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το 2019 αυτό το μήνα και ανέφερε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω εξαιτίας των ανεπίλυτων εμπορικών διαφορών και του κινδύνου εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, μερικές μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Γερμανίας, ίσως χρειαστεί να αναλάβουν δράση για να στηρίξουν την ανάπτυξη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz απέκλεισε μέτρα χαλάρωσης για την τόνωση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, λέγοντας ότι οι φορολογικές περικοπές, οι υψηλότερες επενδύσεις και μια σταθερή αγορά εργασίας θα συνεχίσουν να παρέχουν ώθηση στην ανάπτυξη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης