Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Φρούριο το Παρίσι - 60.000 αστυνομικοί επί ποδός για τη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων" - 126 προσαγωγές

Γαλλία: Φρούριο το Παρίσι - 60.000 αστυνομικοί επί ποδός για τη διαδήλωση των
Πολλά από τα ηγετικά μέλη των «κίτρινων γιλέκων» έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντα στις σημερινές διαδηλώσεις παρά την καταστροφη στην Παναγία των Παρισίων
Σε φρούριο έχει μετατρέψει η γαλλική αστυνομία την περιοχή γύρω από το Ναό της Παναγίας των Παρισίων καθώς τα «κίτρινα γιλέκα» αναμένεται να πραγματοποιήσουν και σήμερα (20/4) μια ακόμη διαδήλωση καθώς δεν έχουν αποθαρρυνθεί από την καταστροφική πυρκαγιά στο Ναό αλλά ούτε και από τους εορτασμούς του Μ. Σαββάτου των Καθολικών.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, πολλά από τα ηγετικά μέλη των «κίτρινων γιλέκων» έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντα στις σημερινές διαδηλώσεις λέγοντας ότι η πολιτική του γάλλου προέδρου Macron δεν συνάδει με το κλίμα εθνικής θλίψης που κυριαρχεί μετά την καταστροφή του Ναού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρίσι, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 126 προσαγωγές ενώ έχουν γίνει πάνω από 11.000 προληπτικοί έλεγχοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Christophe Castaner, δήλωσε ότι πάνω από 60.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι «οι αναρχικοί του μαύρου μπλοκ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τις χειρότερες από τις βίαιες πράξεις τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα κίτρινα γιλέκα».
«Οι βίαιοι εξτρεμιστές προγραμματίζουν πάλι να συγκεντρωθούν σε ορισμένες πόλεις όπως η Τουλούζη, το Μονπελιέ, το Μπορντό και πάνω από όλα το Παρίσι», δήλωσε ο Castaner σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (19/4) στο Παρίσι. «Ο στόχος τους είναι σαφής: να κάνουμε άλλη μια 16η Μαρτίου», όταν υπήρξε ευρεία καταστροφή στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στην πρωτεύουσα.
Η αστυνομία των Παρισίων έχει λάβει σαφή εντολή να μην επιτρέψει διαμαρτυρίες το Σάββατο (20/4) κοντά στα Ηλύσια Πεδία και την Παναγία των Παρισίων.
Αν και η πυρκαγιά της Δευτέρας στη Notre Dame αρχικά συνένωσε τη Γαλλία στη θλίψη της, τα τεράστια χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, για την ανακατασκευή του κατεστραμμένου μνημείου, έχουν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των κίτρινων γιλέκων που υπογραμμίζουν ότι «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα εκατομμύρια των αστέγων και των φτωχών γάλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης