Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ποτέ δεν θα συνεργαστούμε με τον Τσίπρα – Αναπόφευκτες οι εθνικές εκλογές αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι υπέρ της ΝΔ

Γεωργιάδης: Ποτέ δεν θα συνεργαστούμε με τον Τσίπρα – Αναπόφευκτες οι εθνικές εκλογές αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι υπέρ της ΝΔ
«Tο τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους», σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη
«Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα», ξεκαθαρίζει ο  αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι «ένα συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζει ωστόσο ότι «συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή, γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά όμως ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών».
Ο ίδιος σχολιάζοντας τα περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως «τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα βγάλει τη χώρα και από το ΔΝΤ, αναφέρει πως «όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους» και «το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους».
Χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας και σημειώνει «είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».
Σχετικά με τη μείωση του αφορολογήτου και για το αν μπορεί η ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα το μειώσει, ο κ. Γεωργιάδης απαντά ότι «ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο.
Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».
Τέλος, για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη στάση της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως «δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο.
Όλα τα αναδρομικά είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν.
Λέμε, όμως, ότι με την προοπτική ανόδου στην ελληνική οικονομία οι συνταξιούχοι που αδικήθηκαν, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δουν να διορθώνονται οι αδικίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης