Παυλόπουλος: Oι ηρωϊκοί μας πρόγονοι μας διδάσκουν να υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας την πατρίδα

Παυλόπουλος: Oι ηρωϊκοί μας πρόγονοι μας διδάσκουν να υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας την πατρίδα
Στο Μεσολόγγι για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Οι Ηρωϊκοί Πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την Πατρίδα, την Ελευθερία μας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, από το Μεσολόγγι, όπου και βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «οι Αθάνατοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι από εδώ, το εμβληματικό στην διαδρομή του χρόνου Μεσολόγγι, μας διδάσκουν και μας εμπνέουν διαχρονικώς.
Πριν απ’ όλους, οι Ηρωϊκοί Πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την Πατρίδα, την Ελευθερία μας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια.
Τον δρόμο για την εκπλήρωση αυτού του χρέους μας τον δείχνει ο Εθνικός μας Ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός, με τον στίχο: «Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου».
Διδάσκουν όμως και εμπνέουν, ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους και ταραγμένους καιρούς για την Ανθρωπότητα εν γένει, και την Διεθνή Κοινότητα, την ανάγκη να στρατευθούν όλοι οι Λαοί προκειμένου να υπερασπισθούμε, πάνω στην βάση του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, τον Άνθρωπο, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και πρωτίστως την Κοινωνική Δικαιοσύνη».
 «Επιπλέον -και κατ’ εξοχήν αυτή την περίοδο, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας- διδάσκουν και εμπνέουν κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο την ανάγκη υπεράσπισης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος έναντι εκείνων που το επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, θέτοντας ταυτοχρόνως σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS