Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Στους 156 οι νεκροί από τις εκρήξεις, εκ των οποίων οι 9 ξένοι πολίτες – Καταδίκασε τις επιθέσεις ο Wickremesinghe

Σρι Λάνκα: Στους 156 οι νεκροί από τις εκρήξεις, εκ των οποίων οι 9 ξένοι πολίτες – Καταδίκασε τις επιθέσεις ο Wickremesinghe
Πάνω από 400 οι τραυματίες
Αυξήθηκε στους 156 ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες κι ισάριθμα ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.
Από το σύνολο των 156 νεκρών, οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ πάνω από 400 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 254 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο.
Μάλιστα, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και εννέα ξένοι πολίτες.
Στο μεταξύ, ο  πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe, καταδίκασε τις «θρασύδειλες επιθέσεις», γράφοντας στο λογαρισμό του στο twitter «καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα.
Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς».
Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».
Σημειώνεται ότι  πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».
Στο μεταξύ, δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η κατάσταση στα τρία ξενοδοχεία και συγκεκριμένα, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo, όπου επίσης σημειώθηκαν εκρήξεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υοπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης