Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πέτρος Καψάς (επικεφαλής Destiny): Οι Κινέζοι αγοράζουν Ελλάδα…έχουν επενδύσει σε ακίνητα και χρυσή visa 1,8 δισ

tags :
Πέτρος Καψάς (επικεφαλής Destiny): Οι Κινέζοι αγοράζουν Ελλάδα…έχουν επενδύσει σε ακίνητα και χρυσή visa 1,8 δισ
Άρθρο του Πέτρου Καψά επικεφαλής της Destiny στο bankingnews
Μπορεί, οι διεθνείς αναλυτές να εκτιμούν ότι η Κίνα θα είναι η νέα υπερδύναμη του πλανήτη το 2020, όμως αυτό που αφορά στους Έλληνες είναι ότι την ίδια περίοδο οι Κινέζοι θα είναι οι νέοι μας γείτονες, από τη στιγμή που αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στην απόκτηση άδειας διαμονής στη χώρα μας – και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Ρώσους.
Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα το 2017, η Χρυσή Βίζα έφερε κεφάλαια  άνω του 1 δις ευρώ  και το 2018 (βάσει δήλωσης του υπουργού Κου. Πιτσιόρλα στην Βουλή  09/06/2017) ξεπέρασε τα 1,8 δισ ευρώ.
Σήμερα, όλος ο κόσμος του Real Estate, ευελπιστεί στην επιστροφή των Κινέζων, οι οποίοι σχεδόν «πάγωσαν» τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας» μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την υπόθεση της εταιρείας μας Destiny, τον Νοέμβριο του 2018.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, βλέποντας την απότομη μείωση των δημοσιών εσόδων με την παράλληλη καθίζηση της κτηματαγοράς, έκανε ένα πρώτο βήμα, και δημοσίευσε μία εγκύκλιο, που επιταχύνει την έκδοση της «Χρυσής Βίζας» από τις περιφέρειες (στην Αττική μέχρι πρόσφατα οι αγοραστές ακινήτων έπαιρναν ραντεβού για το 2020!).
Άλλά και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στις 22/02/2019, η οποία δικαιώνει την εταιρεία μας, για τις αγορές ακινήτων με τραπεζικές κάρτες, δίνουν θετικά μηνύματα.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όλες οι συναλλαγές αλλοδαπών υπηκόων με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, είναι νόμιμες και δεν στοιχειοθετείται καμία παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας περί ελέγχων κίνησης κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό.
Οι συναλλαγές με POS, ήταν μία συνήθης τακτική είσπραξης ποσών για όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες με την «Χρυσή Βίζα» (ακόμα και για Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους!), με τις συνολικές εισπράξεις να ξεπερνούν τα 300 εκ. Ευρώ το 2017 και 2018.
Η πολύμηνη αναταραχή για τις συναλλαγές με POS οδήγησε, όμως, σε κάθετη πτώση των αγορών ακινήτων από Κινέζους οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν οι «πρωταθλητές» του προγράμματος «Χρυσή Βίζα».
Η εταιρεία μας που είναι η «πρωταγωνίστρια» στην επένδυση ακινήτων και προσέλκυση Κινέζων αγοραστών, με μερίδιο άνω του 40%, βρέθηκε υπό δικαστική διερεύνηση, τρεία πολυεθνικά κινεζικά γραφεία στην Αθήνα έκλεισαν, ενώ το κενό επιχείρησαν να καλύψουν κυρίως τέσσερις κυπριακές! επιχειρήσεις, χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα.
    Προ ημερών σε συνέδριο της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ), που εκπροσωπεί νομικούς εξειδικευμένους στο δίκαιο των αλλοδαπών, είχε υποστηριχθεί πως η αναστάτωση με αφορμή την εταιρεία μας και αποφάσεις που είχε λάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά το περασμένο καλοκαίρι επιβάρυναν το κλίμα.
Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι έχει μειωθεί στο ελάχιστο το ενδιαφέρον των κινέζων επενδυτών για ακίνητα στην Αθήνα,  το οποίο στερεί έσοδα και από τα εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία της πόλης.
Αδιαμφισβήτητα, η «Χρυσή Βίζα» αποτελεί κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη, την οικονομική ανόρθωση και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, την οποία πρέπει με πάση θυσία να στηρίξουμε για να βγούμε από το τέλμα της κρίσης!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης