Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται πραγματικό δήμαρχο, όχι παρατηρητή - Πυρήνας του σχεδίου μας είναι ο «πολιτισμός της καθημερινότητας»

Μπακογιάννης: Η Αθήνα χρειάζεται πραγματικό δήμαρχο, όχι παρατηρητή - Πυρήνας του σχεδίου μας είναι ο «πολιτισμός της καθημερινότητας»
"Ο δήμος δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση", τονίζει ο Κ. Μπακογιάννης
«Η Αθήνα χρειάζεται πραγματικό δήμαρχο, όχι παρατηρητή ή σχολιαστή», για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα της ασφάλειας, ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, επεσήμανε ότι «η δική μας πρόταση  είναι πως ο δήμος οφείλει να βγει μπροστά και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του ανήκει για να πολεμήσουμε το φόβο.
Με συστηματική δουλειά στην πρόληψη, για να φωτίσουμε παράδειγμα τις μαύρες τρύπες της Αθήνας, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις: με ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας, για όλους τους συναρμόδιους φορείς,  ενισχύοντας με νέες αρμοδιότητες και με νέο εξοπλισμό  τη Δημοτική Αστυνομία, με συνεργασία Ελληνικής και  Δημοτικής Αστυνομίας, με αξιοποίηση ιδιωτικών εταιριών φύλαξης όπου χρειαστεί».
Μάλιστα, σημειώνει ότι ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλη την πόλη και υπόλογος σε όλους τους  Αθηναίους.
Ο κ. Μπακογιάννης , ο οποίος παρουσίασε την Τετάρτη το πρόγραμμά του, ξεκαθαρίζει ότι την αποκέντρωση που ζητάμε από το κράτος πρέπει να την κάνουμε πρώτα εμείς.
«Πυρήνας του σχεδίου μας είναι ο «πολιτισμός της καθημερινότητας», ο οποίος περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά ζητήματα για μια ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη: την καθαριότητα, την ασφάλεια, το πράσινο, τον φωτισμό , την προσβασιμότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Παρουσιάσαμε 7 τοπικά σχέδια δράσης, ένα για κάθε Δημοτική Κοινότητα.
Το στοίχημα είναι να αντιμετωπίσεις την κάθε Δημοτική Κοινότητα ως έναν ξεχωριστό δήμο», σημειώνει και προσθέτει ότι στόχος, ως προς τα οικονομικά της πόλης, είναι «με κάθε ευρώ που έρχεται στο ταμείο του δήμου, να πετυχαίνουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών».
«Ο δήμος δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση.
Δεν έχει σκοπό το κέρδος.
 Τα χρήματα είναι των δημοτών και πρέπει να γυρνούν σε εκείνους», επισημαίνει.
Ο κ. Μπακογιάννης κληθείς να σχολιάσει το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, τονίζει ότι «όποτε κι αν γίνουν, μπορούν να είναι η αφετηρία της προσπάθειας όλων μας να γυρίσει το κράτος ανάποδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης