Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με ενέχυρο τις μετοχές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κλείνει η αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 1/5/2019

Με ενέχυρο τις μετοχές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κλείνει η αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 1/5/2019
Δάνειο 200 εκατ ευρώ εγκρίνουν οι τράπεζες
Οι μετοχές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες τοποθετούνται ως ενέχυρο για την χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 1/5/2019 ύψους 350 εκατ, που εν μέρει έχει αποπληρωθεί και τα 150 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να εξέλθει στις αγορές, καθώς όπως το roadshow είχε αναβληθεί και τελικά οριστικά ματαιώθηκε.
Αποκαλύπτεται όμως ότι το δομικό πρόβλημα της ΔΕΗ παραμένει άλυτο και αυτό θα είναι η βασική ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης καθώς οι προσπάθειες της σημερινής έχουν εξαντληθεί.
Παρά ταύτα η σημερινή δίοικηση έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια με στόχο να συγκεράσει τις πολιτικές αποφάσεις και την γραμμή του Γ Μνημονίου, η οποία απέτυχε κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών των CO2, που υπονόμευσαν και εκμηδένισαν τα οφέλη από την αποεπένδυση των λιγνιτικών.
Η δίοικηση Παναγιωτάκη σήκωσε τεράστια βάρη, όπως η εξυγίανση του ΕΛΑΠΕ, η διατήρηση των τιμολογίων σταθερών και πολλά άλλα, ενώ η ωφέλεια από τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ αποδείχθηκε τελικά μικρή.
Με τα δεδομένα αυτά εκ των πραγμάτων η ΔΕΗ θα χρειασθεί ένα δραστικότερο και αποτελεσματικότερο πλάνο για να αναδιαρθρωθεί με στόχο:
- Να μπορέσει να επιβιώσει με την εφαρμογή του Target Model και να ξεκλειδώσει τις κρυμμένες υποαξίες.
- Παράλληλα να καταστεί μια εταιρία που θα λειτουργήσει υπέρ των μετόχων ικανοποιώντας τις στρατηγικές ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και διατηρώντας τις ισορροπίες για το μέσο νοικοκυριό.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί, ότι η δίοικηση Παναγιωτάκη δεν υπέγραψε αμαρτωλές συμβάσεις και παράλληλα προσπάθησε να διορθώσει τις τεράστιες παραλείψεις των προηγουμένων που άφησαν την ΔΕΗ εκτός των Ανανεωσίμων Πηγών.

www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης