Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch: Τα καλά νέα σύντομα θα είναι κακές ειδήσεις

tags :
Προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch: Τα καλά νέα σύντομα θα είναι κακές ειδήσεις
«Tα καλά νέα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν καλά νέα», στο δεύτερο τρίμηνο έως τον Ιούνιο 2019 «τα καλά νέα θα είναι καλά νέα», στο τρίτο τρίμηνο του 2019 «τα καλά νέα θα είναι κακά νέα»...αναφέρει η Bank of America
Το κώδωνα του κινδύνου κρούει η Bank of America Merrill Lynch καθώς εκτιμάει ότι τα καλά νέα σύντομα θα είναι κακές ειδήσεις.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τα καλά νέα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν καλά νέα», στο δεύτερο τρίμηνο έως τον Ιούνιο 2019 «τα καλά νέα θα είναι καλά νέα», στο τρίτο τρίμηνο του 2019 «τα καλά νέα θα είναι κακά νέα».
Σχεδόν 4 μήνες μετά το χάος των Χριστουγέννων του 2018 που ο S&P 500 δέχθηκε ισχυρό σοκ ενεργοποιώντας τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Mnuchin με την διάσημη κλήση του στην Ομάδα Προστασίας από ισχυρή Πτώση της Wall και στην Fed θέτοντας τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed σε αναμονή…οι μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.
Ενώ υπάρχουν αναλυτές - όπως οι Marko Kolanovic και Charlie McElligott – που έχουν στοιχηματίσει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου οι θεσμικοί και οι μικροεπενδυτές να συνεισφέρουν νέα μετρητά στο χρηματιστήριο, αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί και σύμφωνα με την EPFR νέες εκροές ύψους 1,1 δισ. δολαρίων καταγράφονται στις μετοχές και τα ETFs.
Οι τρεις βασικές τάσεις από την αρχή του 2019 παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άθικτες και περιλαμβάνουν:



Τάση 1
Συνεχίζονται οι εκροές από τις μετοχές.
Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφονται εισροεές σε ομόλογα πάσης φύσεως.
 Οι εισροές είναι ύψους 102 δισ. δολαρίων σε αντίθεση με τις εκροές 91 δισ. δολαρίων από τις μετοχές.
Τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου δεν έχουν απλώς εμπιστοσύνη στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της αγοράς, η ακαθάριστη μόχλευση είναι κοντά στα υψηλά 12 μηνών.
Τάση 2
Ενώ οι ΗΠΑ είδαν μέτριες εισροές ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία εβδομάδα, οι εκροές από ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζονται άγγιξαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία την εβδομάδα, ενώ συνολικά οι εκροές έχουν φθάσει τα 135 δισεκ. δολάρια από τις 18 Μαρτίου 2019.
Με βάση την BofA οι αμερικανοί προτιμούν το trading στην Ευρώπη δηλαδή αγορά – πώληση μετοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Τάση 3
Το τρίτο τρίμηνο 2019 οι προσδοκίες για τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει.
Ωστόσο, η BofA έχει εντοπίσει πέντε «πυρήνες απληστίας», που υποδηλώνουν τάσεις υπερτίμησης.
Ο δείκτης BofAML Global Breadth Rule είναι πλέον σε υψηλό 14 μηνών, 64% (δηλ. 64% των δείκτη μετοχικού κεφαλαίου MSCI είναι πάνω από το 50).
Οι άπληστοι θεσμικοί έχουν επενδεδυμένα 524 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 837 δισεκατομμύρια δολάρια αρχές 2018.
Κατά την BofA, στο β΄ τρ4ίμηνο του 2019 παραμένει longs μεταξύ άλλων στις τραπεζικές μετοχές…
Ωστόσο στο τρίτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται ραγδαία επιδείνωση στο διεθνές επενδυτικό κλίμα.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης