Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών ο χρυσός - Στο +0,25% και τα 1.279,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών ο χρυσός - Στο +0,25% και τα 1.279,25 δολ. ανά ουγγιά
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε στα 1.270,63 δολ. ανά ουγγιά
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (22/4) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε προηγουμένως, δεχόμενος ώθησης μεταξύ άλλων και από τα κέρδη που σημειώνονται στο πετρέλαιο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.279,25 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει στα 1.270,63 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2018.
Παράλληλα, για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά -1,2% καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης.
«Οι τιμές του χρυσού υπέφεραν την περασμένη εβδομάδα παό μία πολύ ισχυρή πτώση», δήλωσε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, προσθέτοντας ότι «για την ώρα αυτό που συμβαίνει είναι μόνο τεχνική αγορά, με ορισμένα άτομα να έρχονται και να ωθούν τις τιμές υψηλότερα».
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η ώθηση που ήρθε από το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, με τον αναλυτή της OANDA, Jeffrey Halley, να αναφέρει σε σημείωμά του ότι «με τις αγορές να βρίσκονται υπό πίεση ως αποτέλεσα, ο χρυσός θα μπορούσε να είναι ο βασικός ευεργετούμενος της σημερινής συνεδρίασης είναι ο χρυσός».
Ωστόσο, η ανοδική πορεία του αμερικανικού δολαρίου περιόρισε τα κέρδη στον χρυσό, μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω ένδειξη για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης