Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 100 δισ. ευρώ η αγορά NPLs - Βιώσιμες λύσεις υπόσχονται 17 εταιρείες διαχείρισης

tags :
Στα 100 δισ. ευρώ η αγορά NPLs - Βιώσιμες λύσεις υπόσχονται 17 εταιρείες διαχείρισης
Το πρόβλημα θα έχουν μόνον οι στρατηγικοί κακοπληρωτές
Την διαβεβαίωση ότι οι εταιρίες διαχείρισης δανείων θα προσφέρουν μια σειρά καινοτόμων και βιώσιμων νέων λύσεων και προτάσεων που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά προς όσους πραγματικά έχουν αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους, έδωσαν οι εκπρόσωποι των εταιριών διαχείρισης δανείων σε συνάντηση με δημοσιογράφους.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Τάσος Πανούσης, πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις παρουσία του διοικητικού συμβουλίου και των υπολοίπων μελών της Ένωσης, αναφερόμενος στα «κόκκινα» στεγαστικά οι εταιρείες δεν έχουν καμιά απολύτως πρόθεση, ούτε είναι αυτοσκοπός να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να «πάρουν» τα σπίτια του κόσμου.
Αντίθετα σε απόλυτη συνεννόηση μαζί τους έχουν ως στόχο την εξεύρεση λύσης προς όφελος όλων.
Συναινετικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν και στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.
Το πρόβλημα θα έχουν μόνον οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, επισημάνθηκε.

Η αγορά διαχείρισης δανείων

Όπως ανέφερε ο Τάσος Πανούσης, η ελληνική αγορά κόκκινων δανείων, είναι η 4η μεγαλύτερη σε όγκο στην Ευρώπη, προσεγγίζει τα 100 δισ. (80 δισ. βρίσκονται στο ενεργητικό των Τραπεζών, ενώ περίπου 20 δισ. είναι εκτός ενεργητικού), ενώ σε επίπεδο ποσοστού είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με περίπου 45% των δανείων, να χαρακτηρίζονται NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης